Jautienos Didkepsnis su Grybų ir Raudonojo Vyno Padažu/ Steak with Mushroom and Red Wine Sauce

Pagal/ Source NineMsn
Jautieną valgau tikrai nedažnai, gal kokį kartą per kelis mėnesius ir dažniausiai ne namie, o restorane jautienos didkepsnį. Niekada pati jų namie nebandžiau gaminti, bet pamačiau receptą ir supratau, kad tai nėra taip sudėtinga.

Jautienos didkepsnio recepto neaprašinėsiu, kadangi jis labai puikiai ir paprastai yra pateiktas TheRisingSpoon.

Nors man patinka ir vienas jautienos didkepsnis, bet su šiuo padažu buvo dar skaniau. Tiesą sakant jis toks skanus, kad dėl paskutinio šaukšto susiginčijome. Kitą kartą daryčiau dvigubai didesnį kiekį.



Produktai:

100 gr. sviesto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 nedidelis raudonasis svogūnas (smulkintas)
4 skiltelės česnako (smulkinto)
4 Portobello grybai (Pjaustyti) aš naudojau pievagrybius
0,5 stiklinės raudonojo vyno
0,5 stiklinės jautienos sultinio
1 v.š. daržinio builio (smulkinto) 
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

 Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą su aliejumi, sudėti svogūną ir česnaką ir kepti kol suminkštės. Sudėti grybus ir kepti toliau kol grybai suminkštės.

Supilti raudonąjį vyną ir sultinį ir palaukti kol užvirs. Sumažinti ugnį ir virti padažą kol jis patištės ir nugaruos. Sudėti druską ir pipirus, builį ir išmaišyti.



I rarely eat beef, maybe once in a few months, and usually not at home, but I used to have beef steak in the restaurant. I never tried making it at home, but I saw the recipe and realized that it is not so difficult.


I won't be sharing beef steak recipe, as you can find a very detailed recipe in ​​TheRisingSpoon.

Though I like beef steak alone, but with this sauce it was even better. In fact it is so delicious, that we argument who will get the spoon. Next time I would double the sauce.

Products:

100 gr. butter
2 tbsp olive oil
1 small red onion (chopped)
4 cloves garlic (crushed)
4 Portobello mushrooms (sliced) I used button mushrooms
0.5 cup red wine
0.5 cup beef broth
1 tbsp chervil (chopped)
Salt and ground black pepper to taste
 

Method:

In a small skillet over medium heat melt butter with olive oil, add the onion and garlic and fry until soft. Add the mushrooms and keep cooking until the they are soft.

Add red wine and stock, bring it to the boil. Reduce the heat and simmer until the sauce is reduced and thickened. Add salt and pepper, chervil and mix.


Komentarai

  1. we often have beef made at home, so each beef recipe is welcomed:)
    Blog about life and travelling
    Blog about cooking

    AtsakytiPanaikinti
  2. I never have much beef either. I actually don't remember the last time I have had beef actually! Maybe I should break the streak to make this, it looks great!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Cathleen. I am not a big fan of beef, but somehow I like steak :)

      Panaikinti
  3. Lovely dinner my friend :D
    It looks wonderfully flavoured!

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  4. That mushroom sauce sounds AMAZING!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It really was :) I don't even want to try any other sauce at the moment.

      Panaikinti
  5. We cook a lot of mushrooms at home. Your Steak with Mushroom and Red Wine Sauce sounds so good!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I use mushrooms only sometimes. This sauce was really great :)

      Panaikinti
  6. A really man dish! The sauce sounds fabulous!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oh my, how did I miss this? I too, am not a big beef eater, and can probably count how many steaks I've eaten on one hand, but this sauce sounds just heavenly!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą