2013 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Lašiša su Raudonojo Kario Padažu/ Red Curry Salmon

Pagal/ Source CookingRookie

Jei ir toliau rasiu tiek puikių receptų paruošti lašišą tikriausiai surinksiu visus į rinkinį '100 ir 1 būdas kaip paruošti lašišą'. Na čia tik idėja, bet pastaruoju metu vis bandau naujus receptus ir jau nebežinau pagal kurį paruošta lašiša skaniausia. Jei turite kokį nors mėgstamiausią ir geriausią lašišos receptą pasidalinkite, būtinai išbandysiu.

Aš patiekiau šią lašišą su indiškai paruoštais ryžiais su pomidorais, kurių receptu pasidalinsiu rytoj.



Produktai:

500 gr. lašišos file
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 v.š. Tailandietiškos raudonojo kario pastos (tiksiau tai dėti pagal skonį kadangi jų aštrumas skiriasi)
2 a.š. rudojo cukraus
1 a.š. sojų padažo
1 a.š. alyvuogių aliejaus
1 žalioji citrina 

Gaminimo procesas:

Įjungti orkaitės grilį. Formą ištiesti kepimo folija, ant viršaus uždėti kepimo groteles išteptas riebalais. Ant grotelių išdėlioti lašišą, pabarstyti druska ir pipirais. Įdėti lašišos file kepti 4 minutėms.

Sumaišyti raudonojo kario pastą, cukrų, sojų padažą ir alyvuogių aliejų.  Ištraukti lašišą iš orkaitės, padengti gauta mase ir vėl pašauti į orkaitę ir kepti toliau kol viršus paruduos ir žuvis bus iškepusi (apie 4 minutes).

Patiekti su ryžiais, užspaudus žaliosios citrinos sulčių.



If I will keep trying all recipes I find how to prepare salmon, soon I will be able to make a set called '100 and 1 way to prepare salmon' Well it's just an idea, but recently I am trying only new recipes, and I already do not know which one is the best, they all are. If you have any favorite salmon recipe please share and I will try to make it. 

I served this salmon with tomato rice and the recipe for the rice I will be sharing tomorrow.

Products:


500 gr. salmon fillet (~2 pieces)
Salt and pepper to taste
1 tbsp Thai red curry paste (it depends how spicy it is, so feel free to adjust it to taste)
2 tsp brown sugar
1 tsp soy sauce
1 tsp olive oil
1 lime

Method:

Turn on the broiler in the oven. Line baking tray with foil and place wire rack brushed with oil. Place salmon fillets on the wire rack, season with salt and pepper. Put the salmon fillets under the broiler and leave for 4 minutes.
Mix the red curry paste, sugar, soy sauce and olive oil. Take the salmon out, brush it with the red curry paste mixture and return it to the oven. Broil until the top is browned and the salmon is done (about 4 minutes).

Squeeze some lime juice and serve with rice.

12 komentarų:

  1. What a light and delicious recipe. I was craving salmon and then your recipe turned up :) ... Can't wait for the tomato rice recipe!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I have some salmon again! So I will make something if I have time on weekend :D
      Tomato rice is really good, I am making now always when I have some more time to prepare dinner.

      Panaikinti
  2. Niam niam. Lašišą dievinu. Nedažnai ruošiu žalią dėl kainos, bet labai mėgstu. Išbandyk ir mano tuomet su mėlynių padažu :) http://gpmagija.blogspot.com/2011/11/lasisa-su-melyniu-padazu.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tikriausiai skanesnės žuvies nėra, ir tiek būdų ją paruošt, tinka vos ne su viskuo :D
      Koks įdomus tas mėlynių padažas, špinatus tikriausiai praleisiu, bet jei pavyks mėlynių rast tikrai išbandysiu:)

      Panaikinti
    2. Aš pamenu naudojau šaldytas tuomet kai gaminau :)

      Panaikinti
    3. Rankiot galėsiu iš šaldytų uogų rinkinio :D

      Panaikinti
  3. Healthy, tasty and delicious. Thank for sharing

    AtsakytiPanaikinti
  4. 101 ways to prepare salmon! Are you going to try them all? I think this one with Thai red curry paste sounds great!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Well.. I am sure that with time I will have 101 :D

      Panaikinti
  5. I love salmon so much! I bet the curry paste adds incredible flavor!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Yum this looks super tasty :) A great way to spice up salmon !

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...