2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Morkų Keksiukai su Kardamoniniu Kremu/ Carrot Cake Cupcakes with Cardamom Cream Cheese Frosting

Pagal/ Source 52KitchenAdventures

Visada susigundau geltonu akcijos lipduku ir nusiperku visą morkų kilogramą, vietoje to, kad nusipirkčiau tiek kiek reikia tuo metu. Kuo visa tai baigiasi labai akivaizdu..Kelios morkos taip ir lieka daržovių skyriaus gale, tiesdamos dygstančių šaknelių rankeles..

Gaila tų morkyčių, ne jos kaltos, kad aš taip lengvai pasiduodu pagundoms parduotuvėje.
Šį kartą nusprendžiau pasigailėti, o ne išmesti. Susiradau seniai išsaugotą morkų keksiukų receptą ir.. pasirodo, kad tai pats geriausias morkų keksiukų receptas!

Šie keksiukai fantastiškai ryškios spalvos ir ryškaus skonio, be to nei perdaug 'šlapi', nei per sausi.



Vienetai: 12 keksiukų

Produktai:

0,5 stiklinės cukraus
0,75 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. malto kardamono
1 stiklinė smulkiai tarkuotų morkų
1 stiklinė smulkinto ananaso
1 stiklinė kokoso drožlių
0,25 stiklinės kokosų aliejaus (aš naudojau saulėgražų aliejų)
0,25 stiklinės sviesto (kambario temperatūros)
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
3 saujos razinų (pasirinktinai)
0,5 stiklinė kapotų riešutų (pasirinktinai)

Kremui:

225 gr. kreminio sūrio (kambario temperatūros)
0,25 stiklinės sviesto (kambario temperatūros)
3 stiklinės cukraus pudros (persijotos)
0,5-1 a.š. malto kardamono
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:


Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo formą ištepti riebalais arba iškloti popierinėmis formelėmis.

Dideliame dubenyje sumaišyti viską išskyrus aliejų, sviestą, kiaušinius ir miltus. Sudėti aliejų, sviestą ir gerai išmaišyti. Po vieną nuolat maišant įmušti kiaušinius. Sudėti miltus ir išmaišyti tol kol viskas susimaišys, bet nepermaišyti.

Padalinti tešlą į kepimo formeles. Kepti apie 25 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebebus aplipęs tešla. Iškepusius keksiukus pilnai atvėsinti prieš papuošiant kremu.

Dideliame dubenyje išplakti kreminį sūrį su sviestu iki šviesios ir purios masės. Po vieną stiklinę įmaišyti cukraus pudrą, kol gausis norimo tirštumo kremas. Įmaišyti kardamoną ir vanilę. Kremu papuošti atvėsintus keksiukus.



I always get tempted by that yellow discount sticker and buy the whole kilo of carrots, instead of only buying as much as I need at that time. And it obviously ends always the same way.. A few carrots are sitting there at the back of my vegetable tray stretcing their roots like tiny hands..

It's not the fault of these little carrots that I got so easily tempted in the  shop.
This time I have decided to spare them rather than throwing out. I found a carrot cupcake recipe that I have saved long time back and .. it appears that this is the best carrot cupcake recipe!

These cupcakes have fantastic color and rich flavor, besides they are neither too moist or too dry.


Makes: 12 cupcakes

Products:

0,5 cup sugar
0,75 tsp baking soda
1 tsp baking powder
0,5 tsp salt
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp cardamom powder
1 cup finely grated carrot
1 cup crushed pineapple
1 cup dessicated coconut
0,25 cup coconut oil (I've used sunflower oil)
0,25 cup butter (room temperature)
2 eggs
1 cup flour
3 handfuls of raisins (optional)
0,5 cup chopped nuts (optional)

For the Frosting:

225 gr. cream cheese (room temperature)
0,25 cup butter (room temperature)
3 cups icing sugar (sifted)
0,5-1 tsp cardamom powder
1 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease or line with baking cups muffin tin.

In a large bowl, mix everything except the oil, butter, eggs and flour. Add the oil and butter and mix everything well. Then one by one beat in the eggs mixing well after each. Add the flour and mix until everything is incorporated, do not overmix.


Divide the the batter into the baking cups. Bake in for about 25 minutes, or until wooden toothpick inserted comes out clean. Cool the cupcakes completely before frosting them.


For the frosting in a large bowl beat  cream cheese with butter until light and fluffy. One by one beating add the icing sugar, until you get a desired consistency. Mix in cardamom powder and vanilla. Decorate cooled cupcakes with cardamom frosting.

19 komentarų:

  1. I love carrot cake as they are healthy and delicious. Your cupcake looks very pretty! Thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks :) this is definitely a winner recipe for carrot cupcakes :)

      Panaikinti
  2. Now that is a great idea. Cardamon is an awesome idea in a frosting.

    AtsakytiPanaikinti
  3. I love carrot cake so I love the sound of the cardamom frosting!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. These cupcakes were really like little carrot cakes :)

      Panaikinti
  4. These cupcakes are scrumptious! Love the pretty swirls.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Angie :) the swirls would have been better if I would have used more powdered sugar, I just didn't want too sweet frosting :)

      Panaikinti
  5. This looks so delicious! Believe it or not, I've never actually made carrot cake or carrot muffins before, but I hope I'll be able to try it out one day! (:

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oho kokia ingredientų įvairovė :) O kad skanūs - net neabejoju!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikriausiai dėl tos įvairovės tokie skanūs :)

      Panaikinti
  7. We just love cardamom!!! Need to try these soon!

    AtsakytiPanaikinti
  8. One of my favorite treats! Love these in cupcake form! And adding cardamom to the frosting was a yummy idea :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. They definitely are one of the best cupcakes ever! :)

      Panaikinti
  9. Such a delicious and yummy looking recipe :D

    Cheers
    CCU

    AtsakytiPanaikinti
  10. I buy over ripe bananas because they´re bagged already. This recipe really has everything in it, so wonderful! I love carrot cake so much, and the cardamom touch is a great idea too Medeja.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...