Singapūrietiška Grilyje Kepta Vištiena su Žemės Riešutų Padažu/ Singapore Chicken Satay with Peanut Sauce

Pagal/ Source ChristinasCucina

Būtent tokios vištienos su žemės riešutų teko ragauti kartą restorane. Pagalvojau, kad labai skanu ir gal būtų įmanoma pasigaminti namie, bet paskui pamiršau. Todėl labai apsidžiaugiau kai pamačiau šį receptą. (Ačiū Christina)

Bent mano vyrui tai buvo pati skaniausia grilyje kepta vištiena ir tai kas turėjo būti 4 porcijos užteko tik 2..




Produktai:

1 v.š. kario prieskonių
1 v.š. cukraus
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
0,25 stiklinės sojų padažo
2 skiltelės česnako (smulkinto)
500 gr. vištienos file pjaustytos nedideliais gabaliukais

Žemės riešutų padažui:

0,5 stiklinės vandens
0,3 stiklinės žemės riešutų sviesto
1 skiltelė česnako (smulkinta)
1 v.š. rudojo cukraus
0,75 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. sojos padažo
Džiovintų čili pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Visus produktus sumaišyti dubenyje ir palikti pasimarinuoti.

Nedideliame puode  sumaišyti vandenį, žemės riešutų sviestą ir česnaką ir virti kol viskas užvirs ir pradės tirštėti. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti rudąjį cukrų, citrinos sultis, sojos padažą ir raudonuosius čili. Prieš patiekiant  atvėsinti iki kambario temperatūros.

 Marinuotą vištieną kepti ant grilio arba orkaitėje kol bus iškepusi. Patiekti su žemės riešutų padažu.



Such chicken with peanut sauce I tried first in one restaurant. I liked it and thought that it would be good to make it at home, but then forgot about it. So I was really happy when I saw this recipe.(Thanks Christina)

At least my husband thought that it was the most delicious grilled chicken ever and though it was supposed to be 4 servings for us it was only 2..

Products:

1 tbsp curry powder
1 tbsp sugar
0.25 cup olive oil
0.25 cup soy sauce
2 cloves garlic (minced)
500 gr. chicken fillet cut into small pieces

Peanut sauce:

0.5 cups water
0.3 cup peanut butter (natural)
1 clove of garlic (minced)
1 tbsp brown sugar
0.75 tbsp lemon juice
1 tsp soy sauce
Dried red chili to taste
 
Method:
Mix all products for the chicken and leave it in a marinate.

In a small saucepan mix water, peanut butter and garlic, and bring it to a boil and boil it until thickens. Remove from the heat and mix in the brown sugar, lemon juice, soy sauce and red chili. Cool to room temperature before serving.

Grill marinated chicken on the grill or broil in the oven until chicken is done. Serve with peanut sauce.

Komentarai

  1. Yum! These are some perfect party nibbles. The peanut sauce looks so great.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skanu ir nesudėtinga :) pietums į darbą pats tas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Arba šiaip savaitgaliui šašlykui taip vištiena skanu būtų :)

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Thanks Christina! I loved it so much! I am sure I will be making it again :)

      Panaikinti
  4. There's no better compliment for a recipe than getting fewer servings than it says!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love peanut sauce with my food! It always enhances it!

    AtsakytiPanaikinti
  6. That's a great endorsement from your husband! Looks so yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I must make this soon Medeja! I saw a recipe for chicken and peanut sauce and the idea has stayed in my mind ever since. I don´t know why I still haven´t made it. Thanks for sharing this recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  8. I love food with addition of nuts, always very tasty. Chicken and peanuts are perfect together. I don't know what to cook and photograph next-((

    AtsakytiPanaikinti
  9. i love chichen satay. I also love the curry goodness that comes with it. I will be making this in my next cooking class this coming July. I can't wait how my students will rave over them.

    AtsakytiPanaikinti
  10. This chicken satay sounds right down my brother's alley :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą