2014 m. sausio 17 d., penktadienis

Klasikinis Vanilinis Tres Leches Pyragas/ Classic Vanilla Tres Leches Cake

Pagal / Source TakingOnMagazines



Stengiuosi negirti ir neaikčioti dėl dalykų kurie nėra to tikrai verti. Ir nors skonis labai subjektyvus dalykas šį Tres Leches pyragą rekomenduočiau visiems, na bent pabandyti. Šiuo metu tai vienas iš mano mėgstamiausių pyragų. Ir kaip jo įmanoma nemėgti? Tai yra biskvitinis lengvas pyragas mirkytas kondensuotam piene ir grietinėlėje. Rezultate jis šlapias ir saldus, bet nesunkus. Ne mano labai išrankus vyras valgė jį, gyrė ir sakė būtinai dar prie progos jį padaryti.




Produktai Pyragui:

1 stiklinė miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
5 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
1 stiklinė cukraus
0,3 stiklinės pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto

Produktai Sirupui:

1 skardinė (400 ml) saldinto kondensuoto pieno
1 skardinė (350 ml) nesaldinto kondensuoto pieno
0,5 stiklinės grietinėlės
Žiupsnelis druskos

Papuošimui:

2,5 stiklinės grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Pyragui.Orkaitę įkaitinti iki 180C. 22x 33 cm formą ištepti riebalais ir dugną iškloti kepimo popieriumi

Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
Atskirti kiaušinius.
Elektriniu plaktuvu išplakti trynius su 0,75 stiklinės cukraus apie 2 minutes iki šviesios kreminės masės. Supilti pieną ir vanilės ekstraktą ir paplakti iki vientisos masės dar apie minutę

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, sudėti likusį cukrų ir plakti toliau apie minutę.

Į trynių masę įmaišyti trečdalį sausų produktų, tada atsargiai įmaišyti trečdalį kiaušinių baltymų. Tuomet įmaišyti likusius sausus produktus ir per 2 kartus įmaišyti likusiu baltymus.
Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti kol patikrinus mediniu krapštuku jis nebeaplips tešla (apie 20-25 minutes).
Palikti pyragą pravėsti formoje, po 10 minučių atsargiai išimti ir pilnai atvėsinti ant grotelių.

Sirupui. Puode sumaišyti kartu saldintą ir nesaldintą kondensuotą pieną, grietinėlę ir druską. Užvirti ir pavirti ant vidutinės ugnies apie 3-5 minutes pamaišant.

Pyragą sugrąžinti į kepimo formą. Mediniu krapštuku subadyti pyragą apie 1 cm atstumu. Atsargiai dalimis supilti sirupą leidžiant jam susigerti. Uždengti formą maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms (iki 24 valandų).

Papuošimui. Išplakti grietinėlę elektriniu plaktuvu, kai ji pradeda tirštėti sudėti cukrų ir vanilę ir plakti iki standžių putų (3-4 minutes). Prieš patiekiant plaktą grietinėlę tolygiai paskleisti ant pyrago viršaus.


 I try not to praise for things that are not really worth it. And though the taste is very subjective thing I would recommend Tres Leches cake to everyone, well it is worth at least to try. It is currently one of my favorite cakes. And how not to love it? It is a light sponge cake soaked in condensed milk and cream. The result, is moist and sweet cake, but not heavy or soggy. Even my very picky husband had it few times and asked to make it again when I have a chance.

Products for the cake:

1 cup flour
1.5 tsp baking powder
0.25 tsp salt
5 large eggs ( room temperature )
1 cup sugar
0.3 cup milk
1 tsp vanilla extract

For soaking:

1 can (400 ml) condensed milk
1 can ( 350 ml) evaporated milk
0.5 cups heavy cream
Pinch of salt

For topping:

2.5 cups heavy cream
2 tbsp icing sugar
0.5 tsp vanilla extract

Method:

For the cake. Preheat the oven to 180C. Grease 22x 33 cm baking form and line the bottom with baking paper.

Sift together the flour, baking powder and salt. Separate the eggs.
With electric mixer beat egg yolks with 0.75 cup of sugar about 2 minutes until light and creamy mixture. Add the milk and vanilla extract and beat until smooth for about a minute.

Beat the egg whites until stiff peaks, add the remaining sugar and continue beating for about a minute.

Mix 1/3 of dry products into yolk mixture then fold in 1/3 of egg whites. Mix in the remaining dry ingredients and then another 1/3 of egg whites and at the end remaining egg whites.
Pour the batter into the prepared baking form and bake until a wooden skewer inserted comes out clean ( about 20-25 minutes).
Leave the cake in the form for 10 minutes, then carefully remove and cool completely on wire rack.

For Soaking. Mix together in a pan evaporated milk and sweetened condensed milk heavy cream and salt. Bring to the boil on medium heat and simmer for about 3-5 minutes, stirring.

Return the cake to baking form. With wooden skewer prick the cake to the bottom in 1 cm intervals. Carefully pour over the soaking liquid letting it to get absorbed. Cover the form with cling wrap and put into the refrigerator for at least 2 hours (up to 24 hours).

For topping. Beat heavy cream with an electric mixer, when it begins to thicken add sugar and vanilla and beat until stiff peaks(3-4 minutes). Before serving spread whipped cream evenly on top of the cake.

18 komentarų:

  1. Mmmm, kokia skani nuotrauka! Jau kelerius metus kepu šį pyragą, ir jis visuomet sulaukia pasisekimo. Galiu patvirtinti, kad labai gardus ir vertas išbandymo:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu, kad yra bendraminčių ir ne man vienai tai yra topinis pyragas :)

      Panaikinti
  2. I've had tres leches cake in my list forever. Time to bake one!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I had it also for a long time and it was so worth to try it! :)

      Panaikinti
  3. Tres Leches cake, I have to take a bite :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I am sure after one bite you wouldn't be able to stop :)

      Panaikinti
  4. I never tried such a cake. looks so good!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dear Medeja, Truly a classic and it looks delicious. blessings dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hi Medeja , I often wanted to bake a tres leches cake and your looks so delicious , I will give it a try , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is really worth to make it, everyone would love it! :)

      Panaikinti
  7. Atsakymai
    1. As long as you are not having it every day.. :D

      Panaikinti
  8. one of my fav cakes so moist happy new year

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kažkada ruošiaus kepti, bet vėl atidėjau. Teks ir dabar dar šiek tiek atidėti, kadangi stengiuos mažint cukrų racione :) bet atrodo tikrai super purus ir skanus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anksčiau ar vėliau, bet šitą išbandyti būtina :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...