2014 m. sausio 31 d., penktadienis

Pyragas su Baltoju ir Juoduoju Šokoladu / Dark and White Chocolate Fudge Cake

Pagal/ Source CookingEasy

Jei savaitė yra pyragas, tuomet penktadienis ta vyšnaitė ant jo viršaus, kuri visada pradžiugina. 
Kas nenorėtų pradėti savaitgalio su pyragu su baltuoju ir juoduoju šokoladu?


Produktai:

3 kiaušiniai
35 gr. miltų
150 gr. baltojo šokolado, smulkinto
100 gr. sviesto
80 gr. cukraus
1 v.š. kavos granulių
1 v.š. pieno miltelių
4 v.š. kedro riešutų
0,5 stiklinės razinų
Žiupsnelis druskos

Juodojo šokolado ganašui:


100 ml grietinėlės
180 gr. juodojo šokolado, smulkinto

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 170C. 20 cm skersmens apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Baltąjį šokoladą ištirpinti su sviestu ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Kiaušinių trynius išplakti su 40 gr. cukraus iki šviesios masės. Sudėti miltus, kavos granules ir pieno miltelius ir gerai viską išmaišyti. Supilti šokolado masę ir viską išmaišyti. Įmaišyti razinas ir kedro riešutus.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, supilti likusį cukrų, druską ir viską dar paplakti. Į tešlą atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 45 minutes. Leisti pilnai atvėsti formoje.

Ganašui užvirti grietinėlę ir užpilti ant juodojo šokolado, išmaišyti kol šokoladas ištirps. Palaukti kol masė pravės ir sutirštės, tuomet ganšu dekoruoti pyragą.


If a week is a cake, then Friday is that cherry on the top of it, which always brings a smile and makes the cake even better.  
Who would not want to start the weekend with a cake with white and dark chocolate?

Products:

3 eggs
35 gr . flour
150 gr . white chocolate, chopped
100 gr . butter
80 gr . sugar
1 tbsp coffee granules
1 tbsp milk powder
4 tbsp pine nuts
0.5 cup raisins
Pinch of salt

Dark chocolate ganache:

100 ml heavy cream
180 gr . dark chocolate, chopped

Method:


Preheat the oven to 170C. Line 20 cm round baking form with baking paper.

Melt white chocolate together with butter let it cool to room temperature.
Beat egg yolks with 40 g. sugar until light and creamy. Add the flour, coffee granules and milk powder, mix everything well. Add melted chocolate mixture and mix everything. Mix in the raisins and pine nuts.

Beat egg whites until stiff peaks, add the remaining sugar , salt and beat everything again. Gently fold in the egg whites into the dough. Pour the dough into baking form and bake for about 45 minutes. Allow the cake to cool completely in the form.

For the ganache bring heavy cream to the boil, pour it over dark chocolate, mix until chocolate is melted and smooth. Wait until the mixture thickens and hardens , then decorated the cake with it.

18 komentarų:

  1. Pusryčiams man prašau gabalėlį :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pavojingas reikalas :) po to kai valgiau jo pusryčiam, nebeatsispyriau jam ir pietum, ir vakarienei :)

      Panaikinti
  2. My boys would kill for this cake; one likes dark, another likes white chocolate!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Then it would be great, you could make one cake that they both would love! :)

      Panaikinti
  3. I would love a slice with my afternoon tea!

    AtsakytiPanaikinti
  4. I'd definitely like to start my weekend with a piece of this cake! The ganache and cherry on top are making my mouth water :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja , awesome thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Cake always makes everything better! This one looks great!! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Couldn't agree more :) Thanks, Christina.

      Panaikinti
  7. Cake and dark chocolate ganache, two of my favorite foods!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Medeja,
    I've never had pine nuts and raisins in a cake, and this sounds really delicious to me.
    Thanks!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Yes, this is the way I want to start my week! With your delicious cake!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...