2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Citrininiai Rikotos Sausainiai/ Lemon Ricotta Cookies

Pagal/ Source FoodNetwork

Kepiau šiuos sausainius su rikota ir citrina kelis kartus.
Šie sausainiai minkšti, tirpstantys burnoje, ne per saldūs ir švelniai citrininiai. Manau skanūs būtų su bet kokiais citrusiniai vaisiais, todėl esant progai dar pabandysiu juos kepti su apelsinais ir greipfrutais.


Vienetai: 30 sausainių

Produktai:

2.5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
125 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
425 gr. rikotos
3 v.š. citrinos sulčių (aš naudojau 6 v.š.)
1 citrinos žievelė, tarkuota

Glaistui:

Citrinos sulčių
Cukraus pudros


Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 190C. 2 kepimo formas iškloti kepimo popieriumi.
Sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.
Elektriniu plaktuvu išplakti kartu sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Po vieną nuolat plakant sudėti kiaušinius. Sudėti rikotą, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Galiausiai įmaišyti sausus produktus.

Ant kepimo popieriaus dėti po 2 v.š. tešlos kiekvienam sausainiui. Kepti 15 minučių arba kol kraštais pradės geltonuoti. Išimti iš orkaitės ir leisti sausainiams atvėsti pries nuimant juos nuo kepimo popieriaus.

Sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra. Ant kiekvieno sausainio užpilti po maždaug šaukštelį glaisto ir leisti sustingti maždaug 2 valandas.


I baked these cookies with ricotta and lemon several times already.
These cookies are soft, just melt in your mouth, not too sweet and with lovely lemon flavor. They  would be delicious with any citruses, so, next time I will try making them with oranges and grapefruit.

Makes: 30 cookies

Products:

2.5 cups flour
1 tsp baking powder
1 tsp salt
125 gr. butter, room temperature
1,5 cup of sugar
2 eggs
425 gr . ricotta
3 tbsp lemon juice ( I used 6 tablespoons )
Zest of 1 lemon

Glaze:

Lemon juice
Icing sugar


Method:

Preheat the oven to 190C. Line 2 baking trays with baking paper.
Mix together the flour, baking powder and salt.
With an electric mixer to beat together butter and sugar until light fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Add ricotta, lemon juice and lemon zest and mix well. Finally, mix in the dry ingredients .

Spoon 2 tablespoons of dough for each cookie onto the baking sheets. Bake 15 minutes or until edges start getting yellow . Remove from the oven and let the cookies cool before removing them off the baking paper.

Mix lemon juice with the icing sugar until you get runny glaze. Pour teaspoon of glaze on each cookie and leave to set for 2 hours.

16 komentarų:

  1. Hi Medeja , so so gorgeous , send me some , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I wish I could send you some :) they are great!

      Panaikinti
  2. Mmmmm....these cookies look so moist and yummy!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. I've never tried baking cookies with ricotta, thanks for sharing this melt-in-the-mouth recipe!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. The cookies are soft and really melting in the mouth thanks to ricotta :) definitely worth making

      Panaikinti
  4. Estas galletas son irresistible se ven lindas y esponjosas,hugs,hugs.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Rosita. These cookies are really soft and delicious :)

      Panaikinti
  5. They looks so good but I never tried ricotta so far....

    AtsakytiPanaikinti
  6. I wish I could have tasted one now. They look delectable!

    AtsakytiPanaikinti
  7. AHHHH this recipy is TO Delish to handle :) love your blog and im following now.

    Check out my blog today...my all time fav. lasagna recipy :)

    Have a fab week dear

    LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. These look so light and flavorful! I can imagine how fragrant they must be, too.

    AtsakytiPanaikinti
  9. I love ricotta in muffins and I bet it is amazing in cookies, especially paired with lemon.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...