2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

Kepti Obuoliai įdaryti Rikota su Kardamonu ir Pistacijomis/ Baked Apples with Ricotta, Cardamom and Pistachios

Kartais taip būna, kad įsisukus rutinoje, kai nėra ko laukti staiga atsitinka kažkas netikėto ir pažadina. 
Ir ryte pasimėgavus tingiais pusryčiais prieplaukoje, popietei galima pasilepinti keptais obuoliais.



Porcijos: 2

Produktai:

2 obuoliai
3 v.š. rikotos
1 v.š. medaus
1 v.š. kapotų pistacijų riešutų
0,5 a.š. malto kardamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Ištepti riebalais indą kepimui.
Nupjauti obuolių viršų ir nedideliu peiliu išskobti sėklas.

Rikotą sumaišyti su medumi, kapotais pistacijų riešutais ir maltu kardamonu. Pagal skonį galima įdėti daugiau medaus arba kardamono.

Obuolius išdėlioti kepimo inde, šaukšteliu užpldyti jų vidų rikotos mase. Kepti apie 45 min- 1 val. (priklausomai nuo obuolių rūšies). Prieš patiekiant leisti pravėsti apie 15 min.


Sometimes when you are already stuck in a routine and don't expect anything to happen,  suddenly happens unexpected and wakes you up.  
And after lazy breakfast on the pier, it is nice to pamper yourself with baked apples. 

Servings: 2  

Products:

2 apples
3 tbsp ricotta
1 tbsp honey
1 tbsp chopped pistachios
0.5 tsp cardamom powder

 

Method:
  Preheat the oven to 190C. Grease baking dish.
Cut off the top of each apple. Then cut out the core scooping out the seeds.

Mix ricotta with honey, chopped pistachios and cardamom powder. Adjust if you need more honey or cardamom.

Arrange apples in a baking dish, spoon and fill the apples with ricotta mixtureBake for about 45 minutes-1 hour. (depending on the type of the apples). Before serving let cooled for about 15 minutes.

7 komentarai:

  1. Oi kaip skaniai atrodo;)

    makeupdemon.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. We made baked apples this fall for one of our French Fridays with Dorie posts...you've made me hungry for them again! So yummy!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I remember my mother used to make baked apples with cottage cheese, especially in winter :) I don't think I would ever have enough of them

      Panaikinti
  3. Ohhh manzanas asadas un postre de infancia siempre me ha gustado es una delicai con especias.abrazos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes, Rosita:) I also remember baked apples since childhood :) really nice treat

      Panaikinti
  4. Medeja, I love baked apples, and your recipe sounds wonderful. I love the combination of the ricotta and honey. Thank you for sharing such a lovely recipe!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...