2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

Šokoladiniai Keksiukai su Rikota ir Avietėmis/ Chocolate Raspberry Ricotta Muffins

Pagal/ Source IHeartEating

Jei užsiliko šiek tiek rikotos nuo citrininių sausainių su rikota ją puikiai galima panaudoti ir išsikepti šokoladinius rikotos keksiukus. Būtent taip aš padariau.

Viena pastaba, apie ką aš deja nepagalvojau laiku.. kadangi juose nedaug riebalų jų praktiškai neįmanoma gražiai išimti iš popierėlių, todėl geriau būtų buvę kepti riebalais išteptoje formoje be jų.. 


Vienetai: 12

Produktai:

1,75 stiklinės miltų
0,5 stiklinės rudojo cukraus
0,25 stiklinės kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
1 stiklinė šilto vandens
0,25 stiklinės rikotos sūrio
1 v.š. baltojo sidro acto
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinis, suplaktas
0,5 stiklinės šokolado gabaliukų
1 stiklinė aviečių

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 200C. Pasiruošti 12 keksiukų formelių.

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti kartu vandenį, rikotą, actą, vanilę ir kiaušinį. Įmaišyti skytus produktus į sausus, nepermaišyti. 

Įmaišyti šokolado gabaliukus, galiausiai atsargiai įmaišyti avietes. Padalinti tešlą į formeles, kepti apie 15 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Atvėsinti 5 minutes formoje, išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.


If you have some ricotta left after making  lemon ricotta cookies it would be a good way to use it  making these chocolate ricotta cupcakes. That is what I did it.

One thing should be noted, something I didn't think of then I was making them.. there is little fat used in these muffins so it is not a good idea to use paper cups , it is better to grease the muffin tin and bake them without using them..

Makes: 12 muffins

Products:

1.75 cups flour
0.5 cup brown sugar
0.25 cup cocoa powder
1 tsp baking powder
1 tsp baking soda
0.25 tsp salt
1 cup warm water
0.25 cup ricotta
1 tbsp cider vinegar
1 tsp vanilla extract
1 egg, beaten lightly
0.5 cup chocolate chips
1 cup raspberries

Method:

Preheat oven to 200C. Prepare 12 muffin cups.

In a large bowl mix together flour, sugar, cocoa powder, baking powder, baking soda and salt. In other bowl mix together water, ricotta, vinegar, vanilla and egg. Stir ricotta mixture into dry products just until incorporated. 

Mix in chocolate chips and finally fold in raspberries. Divide the batter into the muffin cups, bake for about 15 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Cool for 5 minutes then remove and finish cooling on wire rack.

13 komentarų:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...