Šrilankietiška Kreminė Morkų Sriuba/ Srilankan Cream of Carrot Soup


Pagal knygą / Source  book D.L. Evans The Big Book of Curry Recipes

Nors nesu didelė sriubų mėgėja, bet kartais kai kurioms sriuboms galima padaryti išimti. Ypač kai reikia sunaudoti 3 užsilikusias morkas.




Porcijos: 4

Produktai:

225 gr. morkų, nuskustų ir pjaustytų riekelėmis
1 v.š. krakmolo
1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
500 ml kokosų pieno
1 kiaušinio trynys, suplaktas
1 v.š. smulkiai pjaustyto saliero
1 a.š. sviesto
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:


Morkas sudėti į puodą ir užpilti vandeniu, kad būtų apsemtos. Palaukti kol užvirs, tada sumažinti ugnį ir pavirti apie 30 minučių arba kol morkos bus minkštos. Morkas ir 250 ml nuoviro sutrinti į tyrę. 

Puode ištirpinti sviestą ir apkepti svogūną kol bus minkštas (apie 5 minutes). Supilti morkų tyrę ir kokosų pieną. Krakmolą sumaišyti su 2 v.š. šalto vandens ir supilti į puodą. Viską gerai išmaišyti ir palaukti kol užvirs.

Sudėti salierą ir nuimti puodą nuo ugnies, leisti kelias minutes pravėsti ir įmaišyti kiaušinio trynį. Įdėti pagal skonį druskos ir pipirų.


Though I am not a big fan of soups, sometimes I do exceptions. Especially when the soup is so easy to make and there are 3 carrots waiting to be consumed.

Servings: 4

Products:

225 gr. carrots, peeled and sliced
1 tbsp cornstarch
1 large onion, finely chopped
500 ml coconut milk
1 egg yolk, beaten
1 tbsp finely chopped celery
1 tsp butter
Salt and pepper to taste

 
Method:
  Place carrots in a pan and add enough water to cover them. Bring it to the boil, then reduce heat and simmer for about 30 minutes or until carrots are tender. Puree carrots with 250 ml reserved water.

Melt butter in a pan, add onion and fry it until it's soft (about 5 minutes). Add carrot puree and coconut milk. Dissolve cornstarch in 2 tbsp of cold water and pour it into soup. Mix everything well and bring it to the boil.

Add chopped celery and remove the pan from the heat, allow it to cool for few minutes, then whisk in the egg yolk. Add salt and pepper to taste.


Komentarai

  1. Very interesting combination and I LOVE your photo!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. O aš kaip tik labai mėgstu sriubą, ypač trintą :)
    O nuo krakmolo ir trynio per tiršta nebūna?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Buvo tiršta, bet nepertiršta :) aš bijojau, kad nebūtų morkų pudingas, bet gavosi visai nebloga sriuba :)

      Panaikinti
  3. Love how simple this recipe is, Medeja! My family wold love it! Perfect to warm our cold selves up :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I also loved this recipe because it's simple and also good! :)

      Panaikinti
  4. Sencilla y deliciosa sopa me encanta,hugs,hugs.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą