Vištienos Karis II / Balti Chicken Curry

Pagal knygą/ Source book Indian.100 everyday recipes


Šis vištienos karis vienas iš tų receptų, kuriuose nesinorėtų keisti nieko, nebent padvigubinti. 
Mano vyro įvertinimas buvo 'ar galėtum  visada gaminti šitą vištienos karį?"  Ar reikia daugiau ką pridurti?



Porcijos: 4

Produktai:

2 v.š. aliejaus
2 svogūnai, pjaustyti
3 pomidorai, pjaustyti
0,5 a.š. svogūnų sėklų
4 juodieji pipirai
2 kardamono ankštys
1 cinamono lazdelė
1 a.š. maltų raudonųjų čili
1 a.š. garam masala prieskonių
1 v.š. česnako ir imbiero pastos (arba po 1 a.š. smulkinto česnako ir tarkuoto imbiero)
700 gr. vištienos file, pjaustytos gabaliukais
2 v.š. natūralaus jogurto
2 v.š. kapotų kalendros lapų
2 žalieji čili, smulkinti
2 v.š. žaliosios citrinos sulčių
Druskos pagal skonį



Gaminimo procesas:

Dideliame puode įkaitinti aliejų, sudėti svogūnus ir kepti ant nedidelės ugnies apie 10 minučių kol jis bus minkšti, auksinės spalvos. Sudėti pomidorus, svogūnų sėklas, pipirus, kardamoną, cinamono lazdelę, raudonųjų čili miltelius, garam masala ir imbierą su česnaku ir druską. Maišant pakepti 5 minutes.

Sudėti vištieną ir pamaišant kepti 5 minutes. Įmaišyti jogurtą, uždengti puodą ir virti kartais pamaišant 10 minučių arba kol vištiena bus išvirusi.

Įmaišyti kalendrą, žaliuosius čili ir žaliosios citrinos sultis ir patiekti.


This chicken curry is one of those recipes you wouldn't want to change anything about it, maybe just double it.
My husband's reaction was ' would you be able to make this chicken curry every time? " Do I need to say something more?

Servings: 4

Products :

2 tbsp oil
2 onions, chopped
3 tomatoes , chopped
0.5 tsp onion seeds
4 black peppercorns
2 green cardamom pods
1 cinnamon stick
1 tsp red chili powder
1 tsp garam masala
1 tbsp garlic and ginger paste ( or 1 teaspoon of crushed garlic and grated ginger )
700 gr . chicken fillet, cut into pieces
2 tbsp natural yoghurt
2 tbsp chopped coriander leaves
2 green chilies , chopped
2 tbsp lime juice
Salt to taste

Method :

Heat the oil in a large pan, add the onion and fry on a low heat for about 10 minutes until it is soft and golden. Add tomatoes, onion seeds, peppercorns, cardamom pods, cinnamon, red chili powder, garam masala, ginger with garlic and salt. Fry stirring occasionally for 5 minutes.

Add the chicken and fry for another 5 minutes stirring occasionally. Stir in the yogurt, cover the pan and cook stirring occasionally for 10 minutes or until chicken is done.

Stir in chopped coriander, green chilies and lime juice and serve.

Komentarai

  1. I have always wanted to my curry with homemade curry sauce! This sounds and looks perfect to me! Have to put it on my "list"! :) Thanks, Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hi Medeja , this sounds wonderful and delicious , must try ... thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Medeja,
    Your Chicken Curry sounds divine. I have mever added yoghurt to my curry sauce though. Must try this one.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą