Keksiukai su Ramunėlėmis ir Medaus Kremu/ Chamomile Cupcakes with Honey Frosting

Pagal / Source TastyTrix

Ramunėlių arbata su medum man asocijuojasi su jaukumu, visada taip maloniai ir raminančiai nuteikia.
Minkšti keksiukai kvepiantys ramunėlėmis su saldžiu medaus skonio kremu.. Man vien jų pavadinimas skambėjo pasakiškai ir beveik galėjau įsivaizduoti skonį. Realybėje jie buvo dar skanesni nei galėjau įsivaizduoti..


Ir kelios foto iš atostogų Švedijoje, Lund'e.

 Lund'o katedra, statyt pradėta apie 1080m./ Lund cathedral, building started in 1080.

 Katedros vidus/ Inside the cathedral.

 Astrologinis laikrodis, 15a./ Astrological clock from 15 century

 Visų Šventųjų Bažnyčia/ All Saints Church

 Pasivaikščiojimas Lund'o gatvelėmis/ Walking in the streets of Lund


 Universiteto pastato papuošimai/ Decorations on Univeristy Building


Vienetai: 10

Produktai:

Keksiukams:

60 gr. sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė miltų
0,75 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
3 v.š. džiovintų ramunėlių (iš arbatos maišelių)
0,5 stiklinės pieno
1 didelis kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto

Kremui:

2 stiklinės persijotos cukraus pudros
1 v.š. medaus
6 v.š. grietinėlės
Žiupsnelis druskos


Gaminimo procesas:

Keksiukų formą ištepti riebalais, arba iškloti popierinėmis formelėmis. Orkaitę įkaitinti iki 160C.

Elektriniu plaktuvu gerai išplakti sviestą, miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską ir ramunėles. Kartu suplakti pieną, kiaušinį ir vanilę. Supilti pusę pieno mišinio į miltų mišinį ir plakti kol viskas susimaišys. Supilti likusį mišinį vėl viską plakti kol gerai susimaišys.

Padalinti tešlą į keksiukų formeles (užpildyti iki maždaug pusės) ir kepti apie 20 minučių arba kol cente įbedus medinį iešmelį jis nebeaplips tešla.
Išėmus iš orkaitės leisti 10 minučių atvėsti kepimo formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Kremui gerai kartu išmaišyti cukraus pudrą, medų, grietinėlę ir cukrų. Pilnai atvėsusius keksiukus papuošti kremu.


Chamomile tea with honey associates with comfort and warmth, it is so soothing.
Soft cupcakes smelling like chamomile with sweet honey flavored cream .. Just the name of these cupcakes sounded so fabulous, that I could almost imagine the taste. In reality, they were even more delicious than I have imagined..
 
Also above are some pictures of Lund in Sweden where I have spent last week.


Makes: 10

Products:

For the cupcakes:

60 gr. butter , room temperature
1 cup flour
0.75 cup sugar
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
Pinch of salt
3 tbsp dried chamomile (from tea bags)
0.5 cup milk
1 large egg
1 tsp vanilla extract

For the frosting:

2 cups powdered sugar, sifted
1 tbsp honey
6 tbsp cream
Pinch of salt

Method :

Grease muffin tin or line with paper cups. Preheat the oven to 160C

With electric mixer beat together butter, flour, sugar, baking powder, baking soda, salt and chamomile. Whisk together milk, egg and vanilla extract. Pour half of the milk mixture to the flour mixture and beat until it is mixed. Pour remaining mixture and beat everything again until well mixed.

Divide the batter into the muffin cups ( fill about half of each) and bake for about 20 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean.
Remove out of the oven and allow to cool for 10 minutes in the form , then remove and finish cooling on the wire rack.

For the frosting whisk well icing sugar, honey, cream and sugar. Decorate completely cooled cupcakes with the frosting.

Komentarai

  1. Atrodo puikiai! Nesu arbatos mėgėja, bet man jie prie kavos puikiai tiktų. Seniai keksiukus kepiau - dabar pas mane vis tie nesaldūs su svogūnų laiškais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai skaniai atrodo tie su svogūnų laiškais ir kumpiu.. kada nors tikiuos prisiruošt. Aš kaip tik dažniau saldžius kepu dabar:)

      Panaikinti
  2. Medeja, your visit to Sweden looks fantastic! I particularly like the architecture of the buildings—it inspires me to visit the country. And these lovely muffins inspire me to. The tea must infuse a fabulous flavor.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks :)
      Lund has a big and very cozy old town, I could have taken pictures of every street and building. If you have a change it is really nice place to visit :)

      Panaikinti
  3. Your pictures of Sweden look beautiful! Such amazing architecture. And the cupcakes look irresistable!

    AtsakytiPanaikinti
  4. again, another recipe which I am adding to my bookmarks!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Se ve absolutamente delicioso sucupcake lindas fotos la arquitectura es maravilla,abrazos

    AtsakytiPanaikinti
  6. These sound delicious! I haven't had chamomile in any desserts, but now I'm wondering why I've waited so long. And I love your pictures from Sweden! I visited Lund about 10 years ago during the winter, and it was so, so gorgeous. You're making me want to return!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. These chamomile cupcakes are very delicious, guests that we had over even asked if they could take some home :D

      I also would like to visit Lund in late spring or summer, I can imagine how beautiful and green it is.. :)

      Panaikinti
  7. What a great flavor combination!!!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą