2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Kokosinis Mango Musas/ Mango and Coconut Mousse

Pagal/ Source Coles

Pasiduoti nuolaidoms pavojingas dalykas. Šaldytuvas buvo pilnas ir šalia grietinėlės, kurios galiojimo laikas jau ėjo link pabaigos buvo visi 5 mangai, maišelis žaliųjų citrinų ir 2 kg jogurto.. Nesibaigiančiame išsaugotų receptų sąraše deja neradau nieko kur galėčiau sunaudoti visus produktus iš karto. Mango muso receptas buvo tikras išsigelbėjimas.
Kokosų ekstraktą manau galima būtų ir praleisti, nes jis mano nuomone visai nesijautė. 



Porcijos: 8

Produktai:

300 ml grietinėlės
0,5 stiklinės smulkaus cukraus
2 a.š. kokosų esencijos
1 v.š. želatinos
0,25 stiklinės karšto vandens
1 žaliosios citrinos sultys
2 stiklinės mango tyrės (2 dideli mango vaisiai)
1 stiklinė tiršto graikiško jogurto

Gaminimo procesas:

12x23 cm formą iškloti kepimo popieriumi. (Aš gaminau ne formoje, o stiklinėse)

Puode sumaišyti grietinėlę ir cukrų ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol cukrus ištirps. Užvirti grietinėlę ir tuomet nuimti nuo ugnies, įmaišyti kokosų esenciją.

Karštame vandenyje ištirpinti želatiną. Įmaišyti į grietinėlę kartu su žaliosios citrinos sultimis. Leisti atvėsti. Sudėti mango tyrę ir jogurtą, gerai išmaišyti ir supilti į paruoštą formą. Per naktį palikti šaldytuve sustingti.

Prieš patiekiant apversti formą ant lėkštės, nuimto formą ir popierių, supjaustyti gabaliukais.


Buying with discounts is a dangerous thing. Fridge was just full including cream that was expiring in few days, there were 5 mangoes, bag of lime and 2 kgs of yogurt.. In my never-ending list of saved recipes I was not able to find anything where I could use all the products at once. Mango mousse recipe was a real savior.
I think coconut extract could be skipped, because it does not give that much flavor.

Servings: 8

Products:

300 ml cream
0,5 cup caster sugar
2 tsp coconut essence
1 tbsp powdered gelatine
0,25 cup hot water
Juice of 1 lime
2 cups mango puree (2 large mangoes)
1 cup thick Greek yoghurt

Method:

Line 12x23 cm form with baking paper. (I didn't make it in the form, I used glasses)

Mix cream and sugar in a pan and cook on medium heat stirring until sugar is dissolved. Bring cream to the boil then remove from the heat, mix in coconut essence.

In hot water dissolve gelatin. Add it to the cream together with lime juice. Allow to cool. Then add mango puree and yogurt, mix well and pour into prepared pan. Leave in a fridge over night to set.

Before serving turn form on the plate, remove the form and the paper, then slice.

9 komentarai:

  1. What a fresh and simple dessert! I adore coconut, so this is perfect for me! Thanks, Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Too bad that coconut doesn't really stand out in this recipe.. but since I like mango I liked the mousse :)

      Panaikinti
  2. Love the tropical flavours! The mousse must be really yum.

    AtsakytiPanaikinti
  3. creamy and delicious mousse..looks too yummy

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dear Medeja, Mousse is one of my very favorites. The mango and coconut are a beautiful combination. I would love this for dessert. Blessings my dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja , This is for me , so yummy good . Thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. I had coconut and mango milkshake when I was a kid, and this dessert reminded me of how much I've enjoyed it. Looks so fresh and refreshing, bookmarking it :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...