Minkšti Avižinių Dribsnių Sausainiai/ Soft Oatmeal Cookies

Pagal/ Source CakeMerchant

Minkšti avižiniai sausainiai.. Su pieno stikline.. Pusryčiams.. Jau seniai tokių skanių pusryčių neturėjau. Nors neturėjau nei razinų, nei šokolado gabaliukų su užsilikusiais riešutais ir keliomis cukruotomis vyšniomis šie sausainiai taip pat buvo labai skanūs. Sakyčiau, kad iš nurodyto kiekio gaunasi kaip tik užtektinai avižinių sausainių pusryčiams vienam, todėl, jei norite dar ir kitus pavaišinti reiktų daryti mažiausiai dvigubą trigubą kiekį, jie tikrai neužsiliks. 



Vienetai: 6-8

Produktai:

2,5 v.š. nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
2 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. cukraus
1 didelis kiaušinio trynys
0,25 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. druskos
0,25 stiklinės miltų
0,25 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. cinamono
0,25 stiklinės avižinių dribsnių
0,25 stiklinės šokolado gabaliukų (aš neturėjau tai naudojau cukruotas vyšnias ir riešutus)

Gaminimo procesas:

Dubenyje sumaišyti sviestą ir abiejų rūšių cukrų, išplakti iki vientisos masės. Sudėti kiaušinio trynį, vanilę ir druską, gerai išmaišyti.


Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo sodą ir cinamoną. Sudėti miltus į sviesto masę ir išmaišyti, kol susimaišys. Įmaišyti avižinius dribsnius ir galiausiai šokolado gabaliukus. Tešlą pašaldyti šaldytuve mažiausiai valandą.

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Šaukštu imti tešlą ir dėti sausainius ant kepimo popieriaus paliekant kelių centimetrų tarpus.Šiek tiek paploti ir kepti apie 10 minučių. Pilnai atvėsinti ant grotelių.


Soft oatmeal cookies.. With a glass of milk for breakfast..  For a long time I did not have such a delicious breakfast. Although I did not have raisins or chocolate chips I used cashew nuts and several glaze cherries and these oatmeal cookies tasted great. I would say that this quantity is just enough for breakfast for one person, so if you would like to treat others too, at least double to triple the amount of ingredients they definitely all would be gone.



Makes: 6-8 cookies

Products:

2,5 tbsp unsalted butter, room temperature
2 tbsp brown sugar
1 tbsp sugar
1 large egg yolk
0,25 tsp vanilla extract
0,25 tsp salt
0,25 cup flour
0,25 tsp baking soda
0,25 tsp cinnamon
0,25 cup quick cooking oats
0,25 cup chocolate chips ( I didn’t have so I used glazed cherries and nuts)

Method:

Mix the butter and both sugars in a bowl, beat well until smooth. Add the egg yolk , vanilla and salt and beat well .

In another bowl, mix flour, baking soda and cinnamon. Add flour to the butter mixture and mix until incorporated. Mix in oats and finally chocolate chips. Cool the dough in the refrigerator for at least an hour.

Preheat the oven to 180C. Line baking tray with baking paper. Using spoon scoop the dough and place cookies on baking tray leaving a few centimeters between cookies. Flatten cookies little bit and bake for about 10 minutes. Cool completely on the wire rack.

Komentarai

  1. Very nice bites...I dip one in my cappuccino and I'm happy!

    AtsakytiPanaikinti
  2. I love soft cookies too. Yours are great for anytime of the day!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Se ven absolutamente exquisitas y crujientes me encanta,abrazos

    AtsakytiPanaikinti
  4. I would love to have cookies for breakfast! These sound great with cashews and cherries.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think these cookies are very universal, no matter what you add they would be great :)

      Panaikinti
  5. would love to bite on these...they look super delish

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love oatmeal cookies. These sound and look great!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hi Medeja , what a great twist on oatmeal cookies , love them , I will baking these this week . Thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Yum! My kind of cookies, and I like that you ate them for breakfast! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Always a pleasure to enjoy a delicious oatmeal cookie. Blessings dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
  10. I love oatmeal cookies... Yours look great. I love to have them for breakfast or afternoon teas :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą