2014 m. kovo 19 d., trečiadienis

Vištienos Karis su Paprika/ Chicken Curry with Capsicum

Pagal knygą/ Source Book Indian.100 Everyday Recipes

Pasiilgstu naminių gyvunėlių, kaip smagu kai grįžus namo pasitinka pasiilgęs katinėlis ar šuniukas, o gal net abu kartu. Šiandien per tv pamačiau dar vieną gyvūnėlį kurį būtų smagu turėti. Ponį! Tie maži arkliukai tokie mieli ir žaismingi. Internete rašo, kad ponio kaina apie 1000$..vadinas reikės šiek tiek padirbti.

Dar vienas indiškas vištienos karis. Ir trumpai galiu pasakyt, kad jis skanus, greitas, paprastai pagaminamas.


Porcijos: 4

Produktai:

700 gr. vištienos file, pjaustytos gabaliukais
0,5 citrinos sultys
Druskos pagal skonį
5 v.š. aliejaus
1 didelis svogūnas, pjaustytas
2 a.š. smulkinto česnako
2 a.š. imbiero pastos
0,5 a.š. maltos ciberžolės
1 a.š. malto kumino
2 a.š. kalendros miltelių
0,5-1 a.š. čili miltelių
150 gr. konservuotų pomidorų gabaliukų ( aš naudojau 2 didelius šviežius pomidorus)
150 ml vandens
1 didelė česnako skiltelė, smulkinta
1 maža arba 0,5 didelės raudonosios paprikos pjaustytos gabaliukais
1 maža arba 0,5 didelės žaliosios paprikos pjaustytos gabaliukais
1 a.š. garam masala prieskonių



Gaminimo procesas:

Vištienos gabaliukus sudėti į dubenį kartu su citrinos sultimis ir druska. Uždengti ir palikti šaldytuve pasimarinuoti apie 20 minučių.

Įkaitinti puode ant vidutinės ugnies 4 v.š .aliejaus. Sudėti svogūną ir kepti pamaišant apie 10 minučių kol jis bus auksinės spalvos. Sudėti imbierą ir česnaką, pakepti maišant apie 3 minutes. Sudėti ciberžolę, kuminą, čili miltelius ir kalendrą, maišant pakepinti apie minutę.

Sudėti pomidorus, išmaišyti ir pakepinti apie 3 minutes, kol aliejus pradės atsiskirti. Sudėti marinuotą vištieną ir pakepinti pamaišant kol bus iš visų pusių apkepusi. Supilti vandenį, palaukti kol viskas užvirs, sumažinti ugnį ir viską pavirti apie 25 minutes.

Keptuvėje ant nedidelės ugnies įkaitinti likusį šauktštą aliejaus. Sudėti česnaką ir nuolat maišant pakepti kol jis paruduos. Sudėti abiejų spalvų papriką, padidinti ugnį iki vidutinės ir kepti maišant apie 2 minutes, tada įmaišyti garam masalą. Keptą papriką įmaišyti į vištienos karį, nuimti nuo ugnies ir iškart patiekti.


I miss having a pet, it is so nice when you come home and a cat or a dog meets you at the door. And today on TV I saw another pet that would be fun to have. Pony! These small horses are so cute and playful. In the internet it says that they cost about $ 1000 .. it means I will have to work for a while.

Here is the recipe for another Indian chicken curry. I can say that it is a delicious, quick and easy to prepare.

Servings: 4

Products:

700 gr. chicken fillet, cut into pieces
0.5 lemon juice
Salt to taste
5 tbsp oil
1 large onion, chopped
2 tsp garlic paste
2 tsp ginger paste
0.5 tsp turmeric powder
1 tsp cumin powder
2 tsp coriander powder
0.5-1 tsp chili powder
150 gr. canned tomato pieces (I used 2 large fresh tomatoes)
150 ml water
1 large garlic clove, minced
1 small or 0.5 large red capsicum cut into pieces
1 small or 0.5 large green capsicum cut into pieces
1 tsp garam masala

Method:

Place in a bowl chicken with lemon juice and salt. Cover and leave to marinade in the refrigerator for about 20 minutes.

Heat 4 tbsp of the oil in the pan on medium heat. Add onion and fry stirring for about 10 minutes until it is golden brown. Add ginger and garlic, fry for about 3 minutes, stirring. Add turmeric, cumin, coriander and chili powder, stir fry for about a minute.

Add tomatoes, stir fry for about 3 minutes, until the oil starts to separate. Add the marinated chicken and stir fry until chicken is no longer raw. Add the water and bring everything to a boil, reduce heat and simmer for about 25 minutes.

Heat remaining tablespoon of oil in a frying pan. Add garlic and stir fry until it is browned. Add both color capsicum, increase heat to medium and stir fry for about 2 minutes, then mix in garam masala. Mix in fried capsicum to the chicken curry, remove from the heat and serve immediately.

9 komentarai:

  1. Love the sound of this, would be great for dinner tonight.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Full of goodness and taste; looks awesome!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hi Medeja , love curry dishes , U will have to make this one , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Love all the spices you put in this curry! It must taste wonderful while it cooks. I don't know what I would do without my dog. She's always by my side. Ponies are definitely very cute :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...