2014 m. balandžio 27 d., sekmadienis

Apelsininis Keksas su Saldžiosiomis Bulvėmis/ Orange Sweet Potato Pound Cake

Pagal/ Source BlessUsOLord

Vėl sekmadienis? Ar ilgas savaitgalis ar trumpas vistiek nieko nesuspėju, nežinau kur dingsta laikas. Ir šį savaitgalį iš planuotų pasižiūrėti 4 filmų spėjau pažiūrėti tik 1..

Saldžiosios bulvės ir apelsinai labai skanus derinys. Nors anksčiau nebuvau jo bandžiusi, bet įsivaizdavau, kad šis keksas turėtų būti skanus. Ir jis buvo..


 Produktai:

220 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
0,75 stiklinės saldžiųjų bulvių košės
2 v.š. apelsinų sulčių (aš naudojau 4 v.š.)
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. malto imbiero
2,5 stiklinės miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,5 stiklinės pieno
1 apelsino žievelė, tarkuota

Glaistui:

2,5 stiklinės cukraus pudros
3 v.š. apelsinų sulčių
0,5 a.š. malto imbiero

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais kekso formą. Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską.

Sviestą išplakti elektriniu plaktuvu. Nuolat plakant dalimis sudėti cukrų ir plakti iki šviesios purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius, nuolat plakant. Plakti iki vientisos masės.

Sudėti saldžiąsias bulves, vanilę ir apelsinų sultis, išplakti. Sudėti 1/3 miltų mišinio, pusę pieno, viską išplakti, tuomet sudėti pusę miltų su likusiu pienu, išplakti. Sudėti likusius miltus ir išplakti iki vientisos masės. Įmaišyti apelsino žievelę.

Suplti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 55-60 minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Išėmus 10 minučių atvėsinti formoje, tuomet išimti ir pabaigti vėsinti ant grotelių.

Visus glaistui skirtus produktus sumaišyti. Jei trūksta įpilti daugiau apelsino sulčių. Užpilti glaistą ant pilnai atvėsinto kekso.

Sunday again? Long  weekend or not I anyway don't have enough time to finished everything I have planned. This weekend I have planned to watch 4 movies, but I managed to see only one..

Somehow I imagined that sweet potatoes and oranges should be a tasty combination. Although I haven't tried it before, but I felt this pound cake would be good. And it was..


Products:

220 gr . butter, room temperature
1.5 cup sugar
4 eggs
0.75 cups mashed sweet potato
2 tbsp orange juice ( I used 4 tbsp )
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp ground ginger
2.5 cups flour
1.5 tsp baking powder
0.25 tsp salt
0.5 cup milk
Zest of 1 orange

Glaze:

2.5 cups icing sugar
3 tbsp orange juice
0.5 tsp ground ginger

Method:

Preheat the oven to 180C . Grease the bundt cake form. Sift together the flour, baking powder and salt.

Beat the butter with an electric mixer. Gradually add sugar and beat until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating continuously. Beat until smooth.

Add sweet potatoes , vanilla , orange juice and beat well . Put 1/3 of the flour mixture and half the milk, beat everything , then add half of the flour with the remaining milk and beat . Add the remaining flour and beat until smooth. Stir in orange zest .

Pour the batter into the baking form and bake for 55-60 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. After taking out of the oven leave for 10 minutes to cool in a form , then remove and finish cooling on the wire rack.

For the glaze, mix all the ingredients together. If required add more orange juice. Pour glaze over completely cooled cake.

16 komentarų:

  1. A clever idea to add sweet potato in pound cake to cut down some calories and it has turned out perfect!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. And sweet potato gives that lovely moist texture too :)

      Panaikinti
  2. I love cakes that use vegetables, this one sounds great.

    AtsakytiPanaikinti
  3. You always have the most creative combinations of flavors. I love this pound cake. Looks so moist and delicious :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks :) it really was moist and delicious.

      Panaikinti
  4. Mmmm sounds lovely and looks equally delish! I love the sweet potato and orange combo...we have it often during the holidays here. Yum!

    Toodles,
    Tammy<3

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I have never tried this combo before, but now I also know it really delicious :)

      Panaikinti
  5. I never tried sweet potato in a cake; here is recipe and opportunity. Thanks Medeja!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Exquisita receta me gusta mucho una buena propuesta,abrazos

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai labai skaniai atrodo, toks super oranžiškas :) man atrodo kai spalvos dera, tai ir skonis turėtų sutikt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Spalva gavos tikrai nerealiai oranžinė :) man ir tikriausiai iš dalies dėl spalvų pasirodė, kad skanus derinys

      Panaikinti
  8. I've made a sweet potato mash including the zest of an orange for Thanksgiving, but never thought of including the same flavors in a pound cake. Looks and sounds delicious, any time of year!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...