Burokėlių, Saldžųjų Bulvių ir Lęšių Salotos su Feta/ Beetroot, Sweet Potato and Lentil Salad with Feta



Aš labai stengiuosi (nors ne visada pavyksta) darbo dienomis pietums valgyti salotas, arba šiek tiek mėsos su daug daržovių. Kadangi tai būna pagrindinis mano dienos patiekals stengiuosi salotas gamintis sočias pvz su avinžirniais arba lęšiais. Štai dar vienas mano meniu pavyzdys- salotos su burokėliais, saldžiosimis bulvėmis, lęšiais ir feta.



Porcijos: 4-6

Produktai:

1 skardinė (450 gr) konservuotų burokėlių, nusunktų
1 skardinė (400 gr) lęšių, nusunktų
1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė
50 gr. fetos, trupintos
2 v.š. kapotos kalendros
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Saldžiąją bulvę nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apšlakščius aliejumi vienu sluoksniu išdėlioti ant kepimo folija išklotos kepimo skardos. Kepti apie 20-30 minučių kol bus minkšta.

Sumaišyti lęšius, burokėlius, keptus saldžiosios bulvės gabaliukus, kalendrą. Apšlakstyti aliejumi, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais ir ant viršaus užbarstyti arba įmaišyti trupintą fetą.

Arba.. išdėlioti lėkštėje burokėlius, ant jų saldžiąją bulvę, galiausiai lęšius sumaišytus su kapota kalendra ir tuomet apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti druska ir pipirais, galiausiai užbarstyti trupinta feta ir taip patiekti.


I am always trying (though not always successfully) on work days  to have salad for dinner, or a bit of meat with lots of vegetables. Since this is my main meal of the day I am trying to make salad filling and nutritious with chickpeas or lentils. Here's another example of my menu-salad with beetroot, sweet potatoes, lentils and feta.



Servings: 4-6

Products:

1 can (450 g) canned beetroot, drained
1 can (400 g) lentils, drained
1 medium sweet potato
50 gr. feta cheese, crumbed
2 tbsp chopped coriander
2 tbsp olive oil
Salt and pepper to taste

Method:

Peel sweet potato and cut into small pieces, drizzle with oil and spread in a single layer on a baking tray lined with baking foil. Bake for about 20-30 minutes until sweet potato is soft.

Mix the lentils, beetroot, baked sweet potato, chopped coriander. Drizzle with oil, sprinkle with salt and pepper and sprinkle crumbled feta on top (or mix in).

Or.. layer everything on a plate, starting with beetroot, then sweet potato and lentils mixed with chopped coriander, then drizzle with oil and sprinkle with salt and pepper, and finally sprinkle crumbed feta on top and serve.

Komentarai

  1. Niam! Ir spalvų ryškumas, tikrai skaniai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomus patiekalas. Kartais labai trūksta minčių, ką pagaminti iš tokių sveikų produktų kaip lęšiai, pupelės ar avinžirniai. Ačiū už idėją!
    P.S. Noriu labai pagirti Jus, Jūsų blogas labai skanus ir receptus labai dažnai įkeliate! Vos ne kas dieną. Kaip viską spėjat? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Ernesta :) Neseniai pradėjau dirbti, todėl jau nelabai spėju tiek kiek anksčiau gamint ir fantazijos pradeda trūkt :)

      Panaikinti
  3. The beets and sweet potatoes look gorgeous! I love the flavor combination and with the lentils I bet it is a really filling and satisfying meal.

    AtsakytiPanaikinti
  4. This salad has all my favourite ingredients, Medeja. Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Koks margumas! Aš tikrai tokias mielai sudoročiau ;) nors dabar, kai tik pamatau ale burokėlių karpačo, prisimenu vyro traukimą per dantį, kp jam gėda buvo, kad svečiams per gimtadienį "buroko papjausčiau" :D taigi su tais "burokais" ne visus sužavėsim :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tokias salotas ir valgau viena :) bet negaliu skųstis, nes man daugiau lieka:)

      Panaikinti
  6. Hi Medeja , what a lovely dish , the weather is just right for this dish ... yummy good , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Beautiful, healthy and tasty salad. Blessings dear. Catherine xo

    AtsakytiPanaikinti
  8. Very delicious and healthy salad dear.looks yummy.. .

    AtsakytiPanaikinti
  9. Cheese in salad, oh yes! Your salad looks yummy Madeja, it's been a while since I had beetroot.

    AtsakytiPanaikinti
  10. You are always combining great flavors. I love lentils and sweet potatoes but never combined together. What a great idea!!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą