2014 m. balandžio 16 d., trečiadienis

Kokosinės Krevetės/ Coconut Shrimp

Pagal/ Source AroundMyFamilyTable

Pietus pagaminamus per 30 minučių aš vadinu greitai paruošiamais. Tai kaip tuomet pavadinti šias kokosines krevetes, kurios pagaminamos vos per 15 minučių?
Turiu prisipažint, kad  buvau tokia alkana, kad net nespėjau gražiai nufotografuoti šių krevečių.. Bet galiu garantuoti, kad jos tikrai labai skanios. 


Porcijos: 4

Produktai:

1 (400 ml) skardinė kokosų pieno
3 v.š. smulkinto česnako
1 v.š. tarkuoto imbiero
1 v.š. tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
2 v.š. žaliosios citrinos sulčių
2 a.š. cukraus
Druskos pagal skonį
500-750 gr. krevečių
0,5 stiklinės kepintų kokoso drožlių (nenaudojau)

Gaminimo procesas:

Didelėje keptuvėje sudėti kartu kokosų pieną, česnaką, imbierą, žaliosios citrinos sultis ir žievelę, cukrų ir druską. Viską užvirti ir pavirti kelias minutes.

Sudėti krevetes ir virti kol krevetės susiries ir bus išvirusios. Padažą galima patirštinti įpilant 1 v.š. krakmolo sumaišyti su keliais v.š. šalto vandens ir pavirti kol padažas patirštės.

Patiekti su ryžiais apibarsčius kokoso drožlėmis ir užspaudus žaliosios citrinos sulčių.


I already thought that dinner prepared in 30 mins can be called speedy. But then how should be called dinner that is prepared only in 15 mins? 
I have to admit that I was so hungry that I even didn't bother to take a nice picture of this coconut shrimp.. But I can guarantee that it was really very tasty.


Servings: 4

Products:

1 (400 ml) can of coconut milk
3 tbsp crushed garlic
1 tbsp grated ginger
1 tbsp lime zest
2 tbsp lime juice
2 tsp sugar
Salt to taste
500-750 gr. shrimp
0.5 cups toasted shredded coconut (I didn’t use)

Method:

In a large skillet put together the coconut milk, garlic, ginger, lime juice and zest, sugar, and salt. Bring everything to a boil and simmer for few minutes.

Add the shrimp and cook until shrimp are cooked and slightly curled up. If you would like to thicken the sauce add 1 tbsp cornstarch mixed with a few tbsps of cold water and simmer until the sauce thickens.

Serve with rice sprinkled with toasted coconut and squeeze some lime juice.

14 komentarų:

  1. Any dish with coconut milk will surely be aromatic and taste nice.

    AtsakytiPanaikinti
  2. I was wondering what to do with my prawns....now I know. Thanks Medeja

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is really easy dish that tastes great :) I definitely recommend it :)

      Panaikinti
  3. Your picture looks perfectly delicious to me. And you can't go wrong with shrimp bathed in all these wonderful flavors!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh my, this recipes sound fantastic! Yum.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja , anything with coconut milk and shrimps get my attention . Thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks Nee :) it is worth the attention and trying :)

      Panaikinti
  6. Shrimp and coconut taste so good together! Always looking for more quick dinner ideas :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Yummy dish, the ingredients go so well together!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...