2014 m. balandžio 30 d., trečiadienis

Vištienos Salotos su Vynuogėmis/ Chicken and Grape Salad

Pagal žurnalą/ Source Magazine Recipes+

Kadangi prieš kelias dienas kepiau tandoori vištieną ir jos liko, nusprendžiau ją sunaudoti salotoms. Šiek tiek pakeičiau originalų receptą pagal tai ko turėjau namie ir vietoje mėlynų vynuogių naudojau žalias. Taip pat neturėjau pelėsinio sūrio, todėl įdėjau fetos.


Porcijos: 4

Produktai:

400 gr. virtos vištienos file, plonai pjaustytos
150 gr. maišytų salotų lapų
200 gr. vynuogių be sėklų, perpjautų per pusę
50 gr. sūrio su mėlynuoju pelėsiu (trupinto)
0,3 graikiškų riešutų, kapotų
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. raudonojo vyno acto
1 v.š. dižono garstyčių

Gaminimo procesas:

Sumaišyti dubenyje vištieną, salotų lapus, vynuoges, sūrį ir graikiškus riešutus. Sumaišyti atskirai aliejų, garstyčias ir actą. Įdėti druskos pagal skonį. Užpilti padažą ant salotų ir pamaišyti. Patiekti.


Since a few days ago I made tandoori chicken and had some leftovers, I decided to use it for salad. I had to change slightly the original recipe according to what I had at home, so I used green grapes instead of red ones. And I also did not have blue cheese, so I used feta.

Servings: 4

Products:

400 gr. cooked chicken, thinly sliced
150 gr. mixed salad leaves
200 gr. seedless grapes, cut in half
50 gr. blue cheese (crumbled)
0.3 walnuts, chopped
2 tbsp olive oil
1 tbsp red wine vinegar
1 tbsp Dijon mustard

Method:

In a bowl mix the chicken, salad leaves, grapes, cheese and walnuts. In a separate little bowl mix oil, mustard and vinegar. Season to taste. Pour the dressing over the salad and toss to combine. Serve.

22 komentarai:

  1. Great use of leftover tandoori.. Salad looks delicious..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm super skaniai atrodo. Tikiu - ir feta labai tiko. Tik galvoju jei kažkas neskaito įžangų gali ir nesuprast kaip vienos vynuogės pavirto kitomis :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Recepte besėklės vynuogės, tai nelabai ir skirtumas yra kokios spalvos :D Man visos tokios salotos kur beveik viską ko yra šaldytuve galima sudėt patinka :)

      Panaikinti
  3. I have made a very similiar one lately but with smoked salmon!:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think salads with both salmon and chicken are very delicious :)

      Panaikinti
  4. This is my kind of salad, Medeja. Great use of tandoori chicken leftover.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks. It is very delicious way to use it :)

      Panaikinti
  5. I love the sweet-salty flavor combinations in this fresh spring salad! Great vinaigrette recipe, too.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Superines salatos! Vista, vynuoges ir suris taip gerai dera!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hi Medeja,

    Seeing your delicious salad, I guess grapes must be in season at your place too... What a great autumn dish!

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Zoe! Yeah, I am also going into winter :)

      Panaikinti
  8. Where I live there is only two seasons, winter and summer. So right now it is really hot here. This salad looks delicious and I appreciate the combination of salty and sweet in it, so cooling in this hot weather!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It is getting colder here.. but I like such salad for any weather :)

      Panaikinti
  9. mmm labai skaniai. manau, skaniau su feta nei pelesiniu suriu. Vienakart gaminau salotas su pelesiniu, tai po to ismeciau :)) Nepatiko

    AtsakytiPanaikinti
  10. I'm a huge chicken salad fan and making it with leftover tandoori chicken sounds wonderful!

    AtsakytiPanaikinti
  11. This salad will taste great with tandoori chicken, wonderful as a meal too!

    AtsakytiPanaikinti
  12. I have never added grapes to a salad before, but I really want to! This looks fantastic!

    AtsakytiPanaikinti
  13. A beautiful and very healthy salad. Blessings dear. Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  14. What a great way to repurpose leftovers! I am such a fan of big dinner salads!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...