Pagal/ Source ReneesKitchenAdventures
Produktai:
2 stiklinės miltų
3 v.š. pieno (lieso)
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
3 vidutiniai prinokę banana
0,5 stiklinės klevų sirupo
0,5 stiklinės aliejaus (naudojau 125 gr. tirpinto sviesto)
1 didelis kiaušinis
0,5 a.š. klevų ekstrakto (nenaudojau)
0,25 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
Glaistui:
0,75 stiklinės cukraus pudros
1 a.š. klevų ekstrakto
1 -2 v.š. pieno
Vietoje klevų ekstrakto ir pieno aš dėjau maždaug 2 v.š. klevų sirupo
Gaminimo procesas:
After several attempts that were not successful I stopped even trying to bake banana bread. Very moist and chewy banana bread is not for me.. But I am really happy I tried this recipe, this banana bread turned out soft and very delicious. And I liked using maple syrup instead of sugar, which made it sweet enough. The bigger half of it I gave to my friend and she also loved it.
Products:
2 cups flour
3 tbsp milk ( skim )
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt
3 medium bananas, ripe
0.5 cup maple syrup
0.5 cup oil (I used 125 gr . melted butter )
1 large egg
0.5 tsp maple extract ( I skipped)
0.25 cup chopped walnuts
Glaze:
0.75 cup powdered sugar
1 tsp maple extract
1 -2 tbsp milk
Instead of maple extract and milk I used about 2-3 tablespoons of maple syrup
Method:
Po kelių nelabai pavykusių bandymų net nebenorėjau bandyti vėl išsikepti bananų duonelę. Drėgna ir tąsi lyg nevisai iškepusi duonelė tikrai ne man.. Bet tikrai nesigailiu išbandžiusi šį receptą, duonelė gavos minkšta, gerai iškepusi ir labai skani. Ir vietoje cukraus naudojamas klevų sirupas, kuris ne tik ją pakankamai pasaldina. Didesnę pusę padovanojau draugei, kuriai ji taip pat labai patiko.
Produktai:
2 stiklinės miltų
3 v.š. pieno (lieso)
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
3 vidutiniai prinokę banana
0,5 stiklinės klevų sirupo
0,5 stiklinės aliejaus (naudojau 125 gr. tirpinto sviesto)
1 didelis kiaušinis
0,5 a.š. klevų ekstrakto (nenaudojau)
0,25 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
Glaistui:
0,75 stiklinės cukraus pudros
1 a.š. klevų ekstrakto
1 -2 v.š. pieno
Vietoje klevų ekstrakto ir pieno aš dėjau maždaug 2 v.š. klevų sirupo
Gaminimo procesas:
Įkaitinti orkaitę iki 180C, ištepti riebalais kepimo formą.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo soda ir kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sumaišyti trintus bananus, klevų sirupą, aliejų, klevų ekstraktą ir pieną.
Supilti skystus produktus į sausus ir išmaišyti kol susimaišys (nepermaišyti). Sudėti graikiškus riešutus, išmaišyti. Sudėti tešlą į kepimo formą.
Kepti apie 45-50 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Atvėsinti ant grotelių.
Glaistui sumaišyti cukraus pudrą sumaišyti su klevų ekstraktu ir pienu iki vientisos konsistencijos. Užpilti ant banana duonelės.
After several attempts that were not successful I stopped even trying to bake banana bread. Very moist and chewy banana bread is not for me.. But I am really happy I tried this recipe, this banana bread turned out soft and very delicious. And I liked using maple syrup instead of sugar, which made it sweet enough. The bigger half of it I gave to my friend and she also loved it.
Products:
2 cups flour
3 tbsp milk ( skim )
1 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
0.5 tsp salt
3 medium bananas, ripe
0.5 cup maple syrup
0.5 cup oil (I used 125 gr . melted butter )
1 large egg
0.5 tsp maple extract ( I skipped)
0.25 cup chopped walnuts
Glaze:
0.75 cup powdered sugar
1 tsp maple extract
1 -2 tbsp milk
Instead of maple extract and milk I used about 2-3 tablespoons of maple syrup
Method:
Preheat the oven to 180C, grease baking loaf form.
In a large bowl mix the flour, baking soda and baking powder and salt. In another bowl mix mashed banana, maple syrup, oil, maple extract and milk.
Pour the liquid ingredients into dry ingredients and stir until combined ( do not overmix ). Add walnuts and mix. Put the batter into the baking form. Bake for about 45-50 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Cool on wire rack.
For the glaze mix icing sugar with maple extract and milk until smooth consistency. Pour over banana bread.
Puikiai, o sakei, kad nemoki :)
AtsakytiPanaikintiPirmas pasitaikęs receptas, kuris pavyko :D
PanaikintiWhat a delicious banana bread! It looks perfect for breakfast or snacking anytime of day. Lovely recipe!
AtsakytiPanaikintiIt was very delicious, Georgia :)
PanaikintiWhat yummy additions to banana bread! I love your maple and walnut version!
AtsakytiPanaikintiIt is the only banana bread (so far) that I tried and loved :D
PanaikintiI think substituting with maple syrup makes the bread more yummy..... good idea!
AtsakytiPanaikintiI really agree :)
PanaikintiLove that you used maple syrup! I'm sure those flavors go really well together! looks lovely, Medeja!
AtsakytiPanaikintiThanks. I was nicely surprised how well it turned out without sugar :)
PanaikintiBanana, walnut and maple syrup...definitely a winning combination! The loaf looks super, Medeja.
AtsakytiPanaikintiThanks, Angie! It is very good :)
PanaikintiAlways a favorite, looks so good!
AtsakytiPanaikintiThanks, T&T!
PanaikintiI love banana bread! Maple syrup sounds like an awesome addition!
AtsakytiPanaikintiI really liked using maple syrup instead of sugar :)
PanaikintiWhat a beautiful banana bread. Blessings, Catherine
AtsakytiPanaikintiI've never thought to combine maple and banana. Sounds intriguing.
AtsakytiPanaikintiLove that you used maple syrup to sweeten it up! The glaze on top looks like a wonderful addition.
AtsakytiPanaikintiLucky friend you have there, I wish to try slice of that bread-))
AtsakytiPanaikintiI've never tried maple syrup in banana bread. Can't argue with these delicious results!
AtsakytiPanaikintiWhat a great idea to substitute maple syrup! Looks so moist and delicious, and I've decided that you are a great banana lover! :)
AtsakytiPanaikintika tik iskepiau savo pirma bananu duona pagalo si recepta! puikiii, aciu!
AtsakytiPanaikinti