Sviestiniai varškės sausainiai / Butter Cottage Cheese Cookies

Pagal/ Source Aguonėlė

Šiuos sausainius teko matyti jau ne viename bloge. Ir nieko stebėtino, kad jie taip visų mėgstami ir kepami! Daug žodžių jiems apibudinti net nereikia- jie tiesiog tirpsta burnoje ir šių sausainiukų su varške neįmanoma atsivalgyti! Kepiau jau kelis kartus ir manau dar tikrai kepsiu..

Kiek vienetų gaunasi manau priklauso nuo to kokio dydžio forma naudojama sausainiams išspausti.



Produktai:

250 gr. varškės
200 gr. sviesto
300 gr. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
~6 v.š. cukraus

Gaminimo procesas:

Varškę ir sviestą (aš dėjau kambario temperatūros) sumaišyti kartu iki vientisos masės.Sudėti miltus, kepimo miltelius ir druską ir minkyti kol gausis vientisa tešla. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir apie 1 val palikti šaldytuve.

Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, orkaitę įkaitinti iki 190C. Išėmus iš šaldytuvo tešlą Iškočioti ir išspausti apskritimus. Cukrų suberti į lėkštę ir iš vienos pusės apvolioti išspaustus sausainius. Perlenkti sausainius per pusę ir tuomet dar kartą perlenkti per pusę. Išdėlioti sausainius ant kepimo skardos ir kepti apie 20 min.


I have seen these cookies already in few blogs. And it is not surprising at all! These cookies don't even need many words -they just melt in your mouth and are highly addictive! I have baked them few times and I am sure I will be making them again. 

How many cookies you get will depend on the form that you will use for cutting them out.

Products:

250 gr. cottage cheese
200 gr. butter
300 gr. flour
1 tsp baking powder
Pinch of salt
~ 6 tablespoons sugar

Method:

Beat together cottage cheese and butter (I used room temperature) until smooth. Add flour, baking powder and salt and knead until you get smooth dough. Wrap the dough in cling wrap and leave in a fridge for about 1 hour.

Line baking tray with baking paper, heated the oven to 190C. Remove the dough from the refrigerator and roll it, then cut out round cookies. Pour the sugar into the plate, then press one side of the cookie to cover it with sugar. Fold the cookie in half and then again fold it in half. Arrange cookies on the baking sheet and bake for about 20 minutes.

Komentarai

  1. Situos ir as esu maciusi kazkur. Labai skanus jauciu. Isitraukiu i sarasa. Seniai su varske ka nors kepiau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ane? Top'uose buna, daug zmoniu ziuri? :)) Reik butinai tada gamint :)) Bet kaip viska suspeti... Tiek noriu visko kept, turbut 20 metu i prieki receptu turiu :))

      Panaikinti
  2. They look gorgeous Madeja, I love melt in the mouth cookies, and these cookies are so tempting :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Butter and cheese..how could these cookies not good. They look divine!

    AtsakytiPanaikinti
  4. I love how these cookies are folded! And all those buttery, sugared layers...wow!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I have never seen these cookies before! They are gorgeous!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hi Medeja!
    I'm so glad you stopped by my blog or else I never would have seen these interesting cookies you have baked up. They sure look delightful to eat. I bet they taste oh so yummy too!

    Thank you so much for sharing, Medeja. I hope you will think about playing the Picnic Game with us this year. It is so much FUN!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Louise :) I am really busy but I will see what I can do to join :)

      Panaikinti
  7. What a charming shape for a cookie. Cottage cheese in a cookie....very interesting.

    AtsakytiPanaikinti
  8. I have never used cottage cheese in a cookie recipe. Will have to try this!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. These cookies are definitely one of the most delicious :) I recommend ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą