2014 m. liepos 7 d., pirmadienis

Biskvitiniai Blyneliai/ Sponge Pancakes


Šie biskvitiniai blyneliai yra ne naujas receptas, o perdirbtas mano nuo seniai mėgstamo biskvitinio omleto receptas. 

Kadangi taip ir neišmokau neišmokau gražiai apversti didelio, dažniausiai man jie suplyšta į kelias dalis..nusprendžiau iš tos pačis tešlos išsikepti blynelių. Su šviežiomis braškėmis gavosi tikrai skanus dalykas pusryčiams. 


Vienetai: 6 blyneliai

Produktai:

2 kiaušinio baltymai
1 kiaušinio trynys
2 v.š. miltų
2 v.š. cukraus
0,4 stiklinės pieno
0,25 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. cinamono
Šviežių braškių ir cukraus pudros patiekimui

Gaminimo procesas:

Gerai išmaišyti kartu kiaušinio trynį, miltus, cukrų, pieną, vanilės ekstraktą ir cinamoną. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

Įkaitinti v.š. aliejaus keptuvėje, atsargiai kiekvienam blynui dėti po kelis šaukštus tešlos. Kepti ant vidutinės ugnies kol apatinė pusė bus auksiniai rudos spalvos, atsargiai apversti ir kepti kol kita pusė bus auksiniai rudos spalvos. Jie gana greitai iškepa, todėl geriau dažniau patikrinti.
Patiekti su šviežiomis braškėmis, apibarstytus cukraus pudra.


These sponge pancakes are actually not a new recipe, but a recipe that I used for my favorite sponge omelette for a long time.

As I still have not learned how to flip a big omelette without breaking it into few pieces.. I decided to use the same batter for pancakes. With fresh strawberries these sponge pancakes turned out really delicious thing for breakfast.

Makes: 6 pancakes

Products:

2 egg whites
1 egg yolk
2 tbsp flour
2 tbsp sugar
0.4 cup milk
0.25 tsp vanilla extract
0.5 tsp cinnamon
Fresh strawberries and powdered sugar for serving

Method:

Mix well together egg yolk, flour, sugar, milk, vanilla extract and cinnamon. Beat the egg whites until stiff and gently mix into the yolk mixture.

Heat the tablespoon oil in a frying pan, spread 2 tbsp of the batter for each pancake. fry on the medium heat until the bottom side is golden brown, carefully flip over and fry until the other side is golden brown. They are done pretty quickly, so it is better to check more often if they are done.
Serve with fresh strawberries, dusted with powdered sugar.

18 komentarų:

  1. they look delish..wish to have some

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Gloria :) They are delicious ;)

      Panaikinti
  2. Love pancakes..either for breakfast or afternoon snack..they are just perfect.

    AtsakytiPanaikinti
  3. These pancakes look so delicious!!
    Ami || NaiveCookCooks.com

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pancakes are my fave weekend breakfast! These look lovely!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love berry topped pancakes! Yours look perfect!

    AtsakytiPanaikinti
  6. These pancakes sound light and yummy! Yes they are perfect for breakfast :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanu :) O dabar durnas klausimas: kodėl jie vadinas biskvitiniai? Nes tešla panaši į tortinę? O tekstūra jų skiriasi tada nuo paprastų blynelių? Matyt puresni, spėju.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Omletas, kurį kažkada žurnale užmačiau ir kurio tešlą naudojau vadinos biskvitiniu tai ir blynelius taip pavadinau :) gaunas lengvesni ir puresni dėl plaktų baltymų.

      Panaikinti
  8. These sound great, lovely and light too.

    AtsakytiPanaikinti
  9. I'd like to invite you to join our site www.erecipe.com . I really enjoy your blog and recipes and I think the over 8,000 unique daily visitors to eRecipe will too.
    By joining eRecipe, we will provide the Nutrition Facts for every recipe you post in which you could customize and add to your blog. Viewers need and love to know the nutritional facts. Its a free service that we offer to blogs and recipes we really love. It looks professional and your members will love it.
    Simply visit www.erecipe.com or contact me at michelle@erecipe.com. We look forward having you in our network!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...