2014 m. liepos 11 d., penktadienis

Cinamoninis Keksas su Makadamijų Įdaru/ Cinnamon Pound Cake with Macadamia Ribbon

Pagal/ Source TechnicolorKitchen

Kraustymasis yra tikras vargas. Ypač kai per kelis metus toje pačioje virtuvėje prisikaupia visokių po vieną perkamų indų ir atsargų. Kad ir kaip norėčiau visas skardines, stiklainius ir pakelius persinešti į naują butą nėra nei prasmės, nei galimybės. Todėl sąžiningai pradėjau kraustyti spindeles ir ieškoti kaip atsargas sunaudoti.
Makadamijų riešutų pakelis jau sunaudotas šiam skaniam keksui.


Produktai Makadamijų Įdarui:

105 gr. makadamijų, smulkiai kapotų
2 v.š. cukraus
1 a.š. malto cinamono
0,5 a.š. smulkiai tarkuoto muskato riešuto
0,25 a.š. prieskonių mišinio (lygiomis dalimis maišyto muskato riešuto, cinamono ir gvazdikėlių)

Keksui:

3 stiklinės (420 gr.) miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
1 a.š. malto cinamono
1 a.š. tarkuoto muskato riešuto
1 a.š. prieskonių mišinio (lygiomis dalimis maišyto muskato riešuto, cinamono ir gvazdikėlių)
0,8 a.š. maltų gvazdikėlių
1 stiklinė (225 gr.) sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės (300 gr.) cukraus
0,5 stiklinės (88 gr.) rudojo cukraus
4 dideli kiaušiniai
2 a.š. vanilės ekstrakto
1,5 stiklinės grietinės
Cukraus pudros, pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais kekso formą.
Nedideliam dubenyje sumaišyti visus produktus makadamijų įdarui.

Persijoti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską, cinamoną, muskato riešutą, prieskonių mišinį ir gvazdikėlius.
Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą apie 2-3 minutes, sudėti cukrų ir gerai išplakti. Sudėti rudąjį cukrų ir išplakti iki purios šviesios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius, sudėti vanilę ir viską gerai išplakti.

Dalimis sudėti sausus produktus ir grietinę, nuolat plakant. Apie 1/3 tešlos sudėti į paruoštą kepimo formą,pabarstyti puse makadamijų mišinio. Ant viršaus paskleisti pusę likusios tešlos, užbarstyti likusį makadamijų mišinį, galiausiai ant viršaus sudėti likusią tešlą.

Išlyginti viršų ir kepti apie 1 val. - 1 val. 10 minučių arba kol patikrinus centre mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Atvėsinti pyragą formoje apie 15 minučių, tuomet išimti iš formos ir pabaigti vėsinti ant grotelių. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.


Moving is a real hard work. Especially when after spending few years in the same kitchen you have accumulated all kinds of dishes and stock the full pantry. Though I would like I just can't take all the cans, jars and bags with me to a new apartment. So, I started taking my stock out and trying to find ways to use it. 
Macadamia nuts I have used for this yummy pound cake.



Products for Macadamia Ribbon:

105 gr. macadamia nuts, finely chopped
2 tbsp sugar
1 tsp ground cinnamon
0.5 tsp grated nutmeg
0.25 tsp allspice mix (or equal parts nutmeg, cinnamon and cloves)

Products for the Cake:

3 cups (420 gr.) flour
1.5 tsp baking powder
1 tsp baking soda
0.5 tsp salt
1 tsp cinnamon powder
1 tsp grated nutmeg
1 tsp allspice (or equal parts nutmeg, cinnamon and cloves)
0.8 tsp ground cloves
1 cup (225 gr.) butter, room temperature
1.5 cups (300 gr.) sugar
0.5 cup (88 gr.) brown sugar
4 large eggs
2 tsp vanilla extract
1.5 cups sour cream
Icing sugar for dusting

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease pound cake form.
In a small bowl mix all ingredients for the macadamia ribbon.

Sift the flour, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, nutmeg, cloves and allspice.
In a large bowl using electric mixer beat the butter for about 2-3 minutes, add sugar and beat well. Add the brown sugar and beat until fluffy and light. One by one beating continuously beat in the eggs, add vanilla and beat everything well.

Gradually add dry ingredients alternating with sour cream beating continuously. Spoon about 1/3 of the dough into the prepared baking form, sprinkle half of the macadamia mixture. Spoon half of the remaining dough, sprinkle remaining macadamia mixture, and finally cover with the remaining dough.

Level the top and bake for about 1 hour. - 1 hour. 10 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean. Cool the cake in the form of about 15 minutes, then remove and finish cooling on the wire rack. Before serving dust with icing sugar.

19 komentarų:

  1. skaniai atrodo. pirma mintis pamačius recepta: 'kiek daug produktu kaip keksui' :)) bet ziuriu daug prieskoniu visokiu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) skanus keksas tikriausiai dėl ilgo prieskonių sąrašo :)

      Panaikinti
  2. I can't somehow imagine that I have to move my place, all this stuff...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. It was a scary though first, but I just have to do it :)

      Panaikinti
  3. Hi Medeja , how can a cake look so yummy and not be delicious ... yum yum . Thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Yummy looking cake; good luck with new place!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Jasna :) I hope the kitchen will be as good as current one :)

      Panaikinti
  5. What a beautiful cake! I love the ribbon of chopped nuts...scrumptious!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Liz :) that ribbon was a reason I definitely wanted to try it :)

      Panaikinti
  6. Hi, I like the macademia ribbon, so cute.

    AtsakytiPanaikinti
  7. So moist and love the spices you had used..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Awesome! Love all the spices you used in this pound cake.
    All the best with the move, Medeja.
    Angie

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Angie :) It's never easy to move..

      Panaikinti
  9. Hi Medeja,
    I can just imagine the aroma of this Cinnamon Pound Cake wafting through the house. Oh my! And that Macadamian Ribbon must be delicious!

    Thank you so much for sharing, Medeja...Good Luck with that move. Moving is always a chore but when it is all said and done, organization will settle in for one or two days, lol...

    P.s. Make sure to label all boxes!!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...