2014 m. liepos 9 d., trečiadienis

Šokoladiniai Sausainiai su Čili Pipirais/ Chocolate Chilli Cookies

Pagal/ Source ScientificallySweet

Šokoladiniai sausainiai su čili pipirais jau buvo išbandyti kelis kartus. Vieną kartą vyras nešėsi į darbą, kitą kartą aš nunešiau kolegoms. Gal dėl to, kad jie tokie šokoladiniai, o gal dėl to, kad čili pipiriukai gerai dera su šokoladu sausainiai buvo labai greitai išgraibstyti. 
Tikrai rekomenduoju išbandyti. 



Vienetai: 20 sausainių

Produktai:

110 gr. miltų
45 gr. kakavos
0,5 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. maltų čili pipirų
0,5 a.š. cinamono
0,25 a.š. druskos
85 gr. juodojo šokolado, smulkinto
1 didelis kiaušinis
110 gr. rudojo cukraus
0,3 stiklinės smulkaus cukraus
75 gr. tirpinto sviesto
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.

Persijoti kartu miltus, kakavą, kepimo sodą, maltus čili ir cinamoną. Įmaišyti smulkintą šokoladą.

Vidutiniame dubenyje sumaišyti kartu kiaušinį, abiejų rūšių cukrų ir vanilės ekstraktą. Įmaišyti tirpintą sviestą iki vientisos masės. Supilti į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti (nepermaišyti). Tešlą palikti šaldytuve apie 20 minučių.

Šaukštu imti tešlos, tarp delnų suformuoti kamuoliuką ir dėti ant kepimo popieriaus paliekant apie 4 cm tarpus. Kepti apie 10-15 minučių arba kol sausainių viršus pradės trukinėti, vidurys bus dar šiek tiek minktštas. Perkelti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.


Chocolate cookies with chili I have already made several times. First time my husband took them to work, the other time I took them to my colleagues. Maybe because they are so chocolaty, maybe because chili goes so well with chocolate these cookies were finished very quickly.  
I definitely recommend to try them.



Makes: 20 cookies

Products:

110 gr . flour
45 gr . cocoa powder
0.5 tsp baking soda
0.25 tsp chili powder
0.5 tsp cinnamon
0.25 tsp salt
85 gr . dark chocolate, chopped
1 large egg
110 gr. brown sugar
0.3 cups caster sugar
75 gr. melted butter
1 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.

Sift together flour, cocoa, baking soda, ground cinnamon and chili. Stir in the chopped chocolate.

In a medium bowl mix well together the egg, both sugars and vanilla extract. Mix in the melted butter. Pour everything into flour mixture and mix carefully until just incorporated. Leave the dough in the refrigerator for about 20 minutes.

Take a spoon of dough and roll it into ball, place it on baking tray leaving about 4 centimeter gaps in between. Bake for 10-15 minutes or until the top of the cookies begin to crack, the middle will be still a bit soft and fudgy. Remove and leave on the wire rack to cool completely.

17 komentarų:

  1. They look awesome; love chocolate, love chilli - didn't try them together ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. I've never tried chocolate with chilli. What a great idea. I need to try this!! Sweet and spicy ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šitą derinį ketinu išbandyti :) Galvojau keksiukus kept. O čia puikūs sausainiai. Reiks dabar abu išbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. What gorgeous cookies!!! I love the big chunks of chocolate!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Liz :) they are really gorgeous :)

      Panaikinti
  5. That look fantastic with chunky chocolate pieces!

    AtsakytiPanaikinti
  6. I have never had chocolate and chili combo! But I can see why this is popular! Sounds amazing!

    AtsakytiPanaikinti
  7. this sounds interesting....yummy combo....

    AtsakytiPanaikinti
  8. Chili and chocolate are made for each other :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  9. I need to make these! I love chilis with chocolate!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...