Bananų Duonelė su Kokosu/ Banana Coconut Bread

Pagal/ Source ASpicyPerspective

Pirmiausia buvo krūvos receptų su bananais. Paskui prasidėjo kokosas.. O štai ir abu produktai viename! Bananų duonelė su kokosu tiks puikiai jaukiam savaitgaliui.


Produktai:

1 stiklinė cukraus
125 gr. kambario temperatūros sviesto
0,25 stiklinės obuolių tyrės
2 kiaušiniai
2-3 nedideli prinokę bananai, sutrinti
2 stiklinės miltų
1 a.š. cinamono
1 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
0,75 stiklinės kokoso drožlių
0,75 stiklinės kapotų riešutų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, ištepti riebalais 22x12 cm formą riebalais.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Sudėti obuolių tyrę, kiaušinius ir trintus bananus. Išmaišyti.

Kitame dubenyje sumaišyti visus sausus produktus. Nuolat plakant sudėti sausus produktus į šlapius. Galiausiai sudėti kokosų drožles ir riešutus. Gerai išmaišyti.

Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti apie 20 minučių, tuomet sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar apie 40+ minučių arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla. Leisti pravėsti 10 minučių formoje ir pabaigti vėsinti ant grotelių.


First, I posted heaps of recipes with bananas. Then I started with coconut .. And here are these two products in one! Banana bread with coconut would be just perfect for cozy weekend.

Products:

1 cup sugar
125 gr. butter, room temperature
0.25 cup apple puree
2 eggs
2-3 small ripe bananas, mashed
2 cups flour
1 tsp cinnamon
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
0.25 tsp salt
0.75 cup dessicated coconut
0.75 cup chopped nuts

Method:

Preheat the oven to 180C, grease 22x12 cm baking form.

With an electric mixer beat the butter and sugar until light and fluffy. Add apple puree, eggs and mashed bananas. Mix well.

In another bowl mix all dry ingredients. Beating continuously add dry ingredients to the wet ingredients. Finally, add coconut and nuts. Mix well.

Transfer the dough into the prepared baking form and bake for about 20 minutes, then reduce the temperature to 160C and bake for another 40+ minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Let it cool for 10 minutes in a pan, then cool completely on the wire rack.

Komentarai

  1. You know, every time I make banana bread, I wonder if I can add something else to it other than nuts and dry fruits, never thought of coconut! Must have tasted great, love the combination :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. This looks delicious. I think coconut would taste wonderful in banana bread!! I love coconut anyway.

    AtsakytiPanaikinti
  3. This looks wonderful! I am a sucker for coconut and banana bread so this sounds perfect :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Kelly :) I just found that combination really nice too.

      Panaikinti
  4. Turėtų būti puikus pyragas. Labai mėgstu bananų kepinius, o kokosai dažniausiai puikiai užbaigia skonį :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. What a wonderful flavor combination! I've never tried adding coconut to banana bread. Yum!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą