2014 m. rugpjūčio 20 d., trečiadienis

Šokoladiniai Mėtiniai Sausainiai/ Chocolate Mint Cookies

Pagal/ Source ScientificallySweet

Šokoladas ir mėtos nuo seniai yra vienas mėgstamiausių derinių. Nuo pat tada kai atradau 'After eight' saldainius jie buvo mano vieni iš mėgstamiausių. Todėl šokoladiniai mėtiniai sausainiai man taip pat buvo labai skanus ir džiugus atradimas.


Vienetai: 24

Produktai:

170 gr. juodojo šokolado, smulkiai kapoto
85 gr. sviesto, kambario temperatūros
145 gr. rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
0,5 a.š. mėtų ekstrakto
1 v.š. stiprios kavos
180 gr. miltų
0,75 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Dvi kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.

Mikrobangų krosnelėje arba dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpinti šokoladą, leisti atvėsti.

Vidutiniame dubenyje išplakti sviestą ir cukrų iki purios šviesios masės (apie 2 minutes). Įmušti kiaušinį ir gerai išplakti. Įmaišyti kavą ir mėtų ekstraktą. Įmaišyti tirpintą šokoladą. Sudėti miltus, kepimo sodą ir druską, atsargiai išmaišyti kol susimaišys.

Uždengti dubenį plėvele ir palikti šaldytuve 10 minučių. Per ilgai palikus šaldytuve tešla gali perdaug sustingti. Imti po v.š. tešlos ir formuoti kamuoliukus, dėti ant kepimo popieriaus paliekant maždaug 4-5 cm tarpus. Šiek tiek paploti ir kepti 8-10 minučių.


Chocolate and mint is definitely one of my favorite combinations. Since I discovered 'After Eight' chocolates I could barely resist them and they became one my favorites. So, these chocolate mint cookies was also a really great and delicious discovery for me. 


Makes: 24

Products:

170 gr. dark chocolate, finely chopped
85 gr. butter, at room temperature
145 gr. brown sugar
1 large egg
0.5 tsp mint extract
1 tbsp strong coffee
180 gr. flour
0.75 tsp baking soda
0.25 tsp salt

Method:

Preheat the oven to 180C. Line two baking trays with baking paper.

In microwave or in a bowl over a pan with boiling water melt chocolate, let it cool.

In a medium bowl beat butter and sugar until fluffy and light (about 2 minutes). Beat in the egg and beat everything well. Mix in coffee and mint extract. Stir in melted chocolate. Add the flour, baking soda and salt, mix carefully not overmix.

Cover the bowl with cling wrap and leave in the refrigerator for 10 minutes. Don't leave for too long it may become too hard. Take tablespoon of dough and roll the balls, put on a baking paper leaving about 4-5 centimeters between. Slightly flatten and bake for 8-10 minutes.

23 komentarai:

  1. I also like mint & chocolate combination:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. WOW.. mint and chocolate are perfect pair! Look delicious too :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. I had no idea there is "mint extract"! I agree, chocolate and mint is a good match. My kids love the mint chocolate ice cream and the chocolate too. These cookies sound very yummy!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. There is.. and it makes chocolate things taste very delicious :)

      Panaikinti
  4. I do adore the mix of chocolate and mint flavors. Beautiful cookies!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love mint and chocolate together so this sounds great to me!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Chocolate and mint combo is one of my favourites! Your cookies look so perfect!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Jasna :) then you should try them ;)

      Panaikinti
  7. My kids would LOVE these cookies! They adore the chocolate mint pairing!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Then you should definitely make these cookies for them :)

      Panaikinti
  8. I am already read for some chocolate cookie treats. Love the cracked effect on those cookies.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kokie gražūs! Reikia išmėginti šokolado ir mėtų derinį... Nemėginus aš. Tikrai skanu? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man labai skanu. Beveik pati viena ir suvalgiau visus.. :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...