2014 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis

Šokoladinis Migdolų Pyragas/ Chocolate Almond Cake

Pagal / Source ScientificallySweet

Šis migdolinis pyragas dar vienas topinis pyragas- minkštas, šokoladinis, nepersausas. Mano kolegos darbe jį gana greitai pabaigė ir nutarė, kad man turėtų duoti daugiau laisvadienių kepimui. Šis pyragas manau puikiai tiktų ir kaip tortas pertepus jį kremu, ką manau teks kitą kartą pabandyti. 


Porcijos: 8-10

Produktai:

125 gr.juodojo šokolado
100 gr. sviesto
3 dideli kiaušiniai, atskirti
0,5 stiklinės + 3 v.š. cukraus pudros
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,25 a.š. druskos
1 stiklinė (100 gr.) migdolų miltų
35 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. kepimo sodos

Šokoladiniam glaistui:

100 gr. juodojo šokolado, smulkinto
2 v.š. (28 gr.) sviesto

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 190C. Iškloti kepimo popieriumi 22x12 cm formą.

Ištirpinti šokoladą ir sviestą, palikti atvėsti. Sudėti į didelį dubenį kiaušinių trynius, 0,5 stiklinės cukraus pudros, vanilės ekstraktą ir druską. Išplakti iki šviesios tirštos masės. Įmaišyti tirpintą šokoladą ir migdolų miltus.

Kitame dubenyje išplakti baltymus iki putų. Sudėti likusius 3 v.š. cukraus pudros ir išplakti iki standžių putų. Į šokolado masę įsijoti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir atsargiai išmaišyti. Atsargiai per 3 kartus įmaišyti išplaktus baltymus.

Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti kol patikrinus mediniu krapštuku jis nebeaplips tešla (apie 35 minutes). Išimti iš formos ir atvėsinti ant metalinių grotelių.

Šokoladiniam glaistui ant nedidelės ugnies ištirpinti kartu šokoladą ir sviestą. Šiltą glaistą užpilti ant pilnai atvėsinto pyrago ir apibarstyti migdolų plokštelėmis (arba kapotais migdolais).


This chocolate almond cake is another top cake - soft, chocolaty, but not dry. My colleagues at work finished it pretty quickly and decided that I should get more time off for baking. I think this cake would taste really nice sandwiched with some cream that is what I will try next time.


Servings: 8-10

Products:

125 gr.dark chocolate
100 gr. butter
3 large eggs, separated
0.5 cup + 3 tbsp icing sugar
1 tsp vanilla extract
0.25 tsp salt
1 cup (100 gr.) almond meal
35 gr. flour
0.5 tsp baking powder
0.25 tsp baking soda

Chocolate glaze:

100 gr. dark chocolate, chopped
2 tbsp (28 g.) butter

Method:

Preheat the oven to 190C. Line 22x12 cm form with baking paper.

Melt chocolate and butter, leave to cool. In a large bowl place egg yolks, 0.5 glass icing sugar, vanilla extract and salt. Beat until thick and thick. Stir in the melted chocolate and almond meal.

In another bowl, beat egg whites until stiff. Add the remaining 3 tablespoons of icing sugar and beat until stiff peaks. Sift in flour, baking powder, baking soda into the chocolate mixture and gently mix. Then in 3 time carefully fold in the beaten egg whites.

Pour the batter into the prepared baking form and bake until a wooden skewer inserted comes out clean (about 35 minutes). Remove from and cool on a wire rack.

For the chocolate glaze in a small pan on low heat melt chocolate and butter. Pour warm glaze over the completely cooled cake and sprinkle with flaked (or chopped) almonds.

8 komentarai:

  1. more time off for baking-good idea, what about the boss? does he agree?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. A very chocolatey and delicious afternoon tea cake!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hi Medeja , I agree with your co-workers , anything chocolate is a hit and you just batter this one out of right field . Just delicious .

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oh you are so good at baking cakes! I have so many on my list but it is SO hot to turn the oven on, I keep putting it off! Your Chocolate Almond cake looks lovely...if only I could have a slice with a cool glass of milk right now! Yum!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja!
    I totaly agree with your co-workers! This cake sounds oh so yummy. Sure wish I had just a taste right now!!!

    Thank you so much for sharing, Medeja...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kadangi labai mėgstu šokoladinius kepinius, šis labai man tinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dear Medeja, I love chocolate. This cake would be heavenly to me; smooth, creamy and chocolate!! Blessings dear. Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  8. This cake looks wonderful! I love chocolate and almonds together :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...