Vanilinis Pyragas/ Vanilla Cake

Pagal/ Source MunatyCooking

Tingiam šeštadieniui (iš tikrųjų tai bet kuriai dienai) labai tinka toks super paprastas vanilinis pyragas. Purus, tinkantis su šviežiom uogom, uogiene, šokoladiniu padažu ar paprasčiausiai vienas su puodeliu arbatos.. Be to tiko sunaudoti kondensuotam pienui, kurio liko nuo pyrago su žaliąja citrina ir kokosu.
Labai skaniai kvepėjo, todėl skubėjau ragauti ir todėl nuotrauka ne iš pačių skaniausių..

Produktai:

1 stiklinė miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
0,25 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
0.5 stiklinės saldinto kondensuoto pieno
5 v.š. natūralaus neriebaus jogurto
3 v.š. daržovių aliejaus
2 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Orkaitę iki 180C, Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sudėti cukrų, vanilę ir kiaušinį, viską gerai išplakti. Sudėti aliejų, jogurtą ir kondensuotą pieną, vėl gerai išplakti. Sudėti miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti, nepermaišyti.

Sudėti tešlą į kepimo forą ir kepti apie 25 minutes (aš kepiau 35 minutes) arba kol patikrinus mediniu krapštuku jis neaplips tešla.


This vanilla cake is perfect for lazy Saturday (actually, any day). Fluffy, goes well with fresh berries, jam, fudge sauce or simply alone with a cup of tea.. Also it was a way to finish the condensed milk, which was left after making lime and coconut cake. 
It smelled so good that I was really in a rush to try it, so the picture does not look too good...

Products:

1 cup flour
2 tsp baking powder
Pinch of salt
0.25 cups sugar
1 egg
0.5 cup sweetened condensed milk
5 tbsp natural low-fat yogurt
3 tbsp vegetable oil
2 tsp vanilla extract

Method:

Preheat the oven to 180C, line baking form with baking paper.

In a bowl mix the flour, baking powder and salt. In another bowl place sugar, vanilla and egg, beat everything well. Add the oil, yogurt and condensed milk, beat well again. Add the flour mixture and gently mix stir, do not overmix.

Transfer the batter into the baking tray and bake for about 25 minutes (I baked for 35 minutes) or until a wooden skewer inserted comes out clean.

Komentarai

  1. Yes, I would love one with my afternoon tea.

    AtsakytiPanaikinti
  2. It looks good, I can't wait to try it too!

    AtsakytiPanaikinti
  3. This looks really good I can just imagine having a nice slice of this in the afternoon with tea!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Loving the simplicity of this recipe... and the vanilla!! (My favorite flavor.)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Looks moist and irresistible to me!!! Sometimes the simplest cakes are the best :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oh my!! Moist and delicious!! Just perfect ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Matosi, kad skanus, drėgnas, minkštas. Nesistebiu, kad puolei ragauti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. This cake looks like it has a wonderful texture! Love sweetened condensed milk!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą