2014 m. rugsėjo 10 d., trečiadienis

Obuolių Pyragų Savaitė: Obuolių Pyragas su Cukraus Sirupu/ Apple Pie Week: Apple Cake with Sugar Syrup

Pagal/ Source PaulaDeen


Taigi, dar vieną receptą pagal Paula Deen pritaikiau pagal save ir pakeičiau dalį riebalų obuolių tyre.
Šis pyragas taip pat buvo labai skanus, neatsirado tokių kam jis nepatiko (gal aš pažįstu tik obuolių pyragų fanus?). Nors vis dėl to prisipažįstu, kad prieš tai keptas pyragas su graikiškais riešutais buvo skanesnis. 




Produktai Pyragui:

0.75 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
125 gr. sviesto
100 gr obuolių tyrės
0,25 apelsinų sulčių
2 stiklinės miltų
0,75 a.š. kepimo sodos
0,25 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
1 a.š. vanilės ekstrakto
3-4 obuoliai, nulupti ir pjaustyti nedideliais gabaliukais
0,5 stiklinės kokoso drožlių
0,5 stiklinės smulkinų pekano riešutų (nenaudojau)

Sirupui:
125 gr sviesto
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės rūgpienio
0,5 a.š. kepimo sodos

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C. Ištepti riebalais kepimo formą.

Sumaišyti cukrų, kiaušinius, tirpintą sviestą, obuolių tyrę, apelsinų sultis, miltus, kepimo sodą, druską, cinamone ir vanilę. Įmaišyti obuolius, kokosą ir pekano riešutus.

Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla (maždaug 1 val.)

Prieš pyragui baigiant kepti paruošti sirupą. Puode ištirpinti sviestą, įmaišyti cukrų, rūgpienį ir kepimo sodą ir nuolat maišant palaikti kol užvirs. Pavirti apie minutę. Iš orkaitės išimti pyragą, bet palikti formoje,  iškart užpilti padažą ir palikti valandai. Tuomet išimti iš formos ir pilnai atvėsinti ant grotelių.  


So, here is another recipe by Paula Deen that I have modified and substituted part of the fat with  applesauce.
This apple pie was also very good, everyone who tried liked it (maybe everyone I know are apple pie fans?). Although I have to admit that the apple pie with walnuts that I made earlier I liked better.


Products for the Cake:
 0.75 cups sugar 
2 eggs 
125 gr . butter 
100 gr. apple puree
 0,25 cup orange juice 
2 cups of flour 
0,75 tsp baking soda 
0,25 tsp salt
1 tsp cinnamon 

1 tsp vanilla extract 
3-4 apples, peeled and sliced 
0,5 cup dessicated coconut  
0,5 cup chopped pecans 
For the Syrup:125 g butter 
1 cup sugar 
0.5 cup buttermilk 
0.5 tsp baking soda 
Method:Preheat the oven to 160C . Grease baking form.

Mix sugar, eggs, melted butter, apple puree, orange juice, flour, baking soda, salt, cinnamon and vanilla . Fold in apples, coconut and pecans.

Pour the batter into the prepared form and bake until a wooden toothpick inserted comes out clean (about 1 hour).

Before the cake is done start preparing the syrup. Melt butter in a pan, add sugar, buttermilk and baking soda, mixing continuously until it starts boiling . Simmer for about a minute . Remove the cake out of the oven, but leave in the form, immediately pour the syrup over and leave for one hour. Then remove out of the form and cool completely on the wire rack.

7 komentarai:

  1. Labai fainas pyragiukas. O su vyno taure skanu? :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Medeja, I come over for tea! Save me a piece, please. It looks beautiful and delicious.

    AtsakytiPanaikinti
  3. At the moment, it's raining, cold and blech outside. Perfect weather for baking this lovely cake.

    AtsakytiPanaikinti
  4. This cake sounds really interesting, I never made one like that ever. It looks beautiful Medeja and will sure give it a try :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. I'm coming over for tea too, Medeja. You had better save two pieces, lol...Thank you so much for sharing...

    AtsakytiPanaikinti
  6. This beautiful cake must be so delicious too! It's a perfect cake for any occasion. I'll make a tea! :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. This looks like a wonderful cake to snack on! I am loving all of your apple desserts!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...