2014 m. rugsėjo 5 d., penktadienis

Pyragas su Medaus ir Imbiero Sirupu/ Brown Sugar Loaf with Ginger Honey Syrup

Pagal/ Source VintageKitchenNotes

Savo nuomonę apie šį pyragą galėčiau išreikšti vienu žodžiu- idealus. Pats pyragas idealiai minkštas ir malonaus skonio, o medaus ir imbiero sirupas pakylėja jį kažkur virš apibudinimo 'skanus'..
Ar kam nors dar kyla klausimas ką kepti šį savaitgalį?


Produktai:

75 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės rudojo cukraus
2 kiaušiniai
250 gr. miltų
3 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
170 ml pieno
0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Sirupui:

0,5 stiklinės medaus
0,5 stiklinės vandens
15 gr. tarkuoto imbiero

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.

Dideliame dubenyje išplakti kartu sviestą ir cukrų iki purios masės (apie 2 minutes). Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Persijoti miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėti 1/3 miltų mišinio, tuomet 1/3 pieno, viską išmaišyti, tuomet sudėti vanilę, pusę likusių miltų ir pusę pieno ir vėl išmaišyti. Sudėti likusius miltus ir pieną, gerai išmaišyti.

Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti 45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla.
Sudėti visus produktus sirupui į nedidelį puodą, uždengti ir pavirti 3 minutes. Nuimti nuo ugnies ir palikti atvėsti. Kol reikės naudoti palikti šaldytuve.

Iš orkaitės išimtą pyragą, perkelti ant grotelių, paviršių subadyti mediniu iešmeliu. Po truputi, leidžiant susigerti užpilti medaus sirupą. Kai sirupas susigers pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.


My opinion about this cake can be described in one word - perfect. The cake is perfectly soft and has  lovely taste, and honey and ginger syrup takes it above the description 'delicious' ..
Has anyone got any doubt what to bake this weekend?


Products:

75 gr. butter, room temperature
0.75 cups brown sugar
2 eggs
250 gr. flour
3 tsp baking powder
0.25 tsp salt
170 ml milk
0.5 tsp vanilla extract

For the Syrup:

0.5 cup of honey
0.5 cup of water
15 gr. grated ginger

Method:

Preheat the oven to 180C. Line baking form with baking paper.

In a large bowl, beat together butter and sugar until fluffy (about 2 minutes). One by one beat in the eggs, beating well after each. Sift the flour, baking powder and salt. Put 1/3 of flour mixture, then 1/3 milk, mix everything, then add vanilla and half of the remaining flour and half of the milk and mix. Add the remaining flour and milk and mix well.

Pour the into the prepared form and bake for 45 minutes or until wooden skewer inserted comes out clean.
Put all ingredients for the syrup in a small saucepan, cover and simmer for 3 minutes. Remove from the heat and leave to cool. Leave in the refrigerator until you need to use it.

Remove the cake from the oven, transfer it onto the wire rack, poke surface of the cake with wooden skewer. Gradually pour over the honey syrup. Dust with powdered sugar before serving.

16 komentarų:

  1. The cake is rich yet light in texture. Perfect!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Did somebody say 'cake?"

    Medeja, I haven't baked much lately, as the summer heat is wearing me down. But I look forward to trying this tempting cake in the fall.

    AtsakytiPanaikinti
  3. So glad you made it, and loved it Medeja! I also think it's perfect!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thank you for the recipe! It was amazing!

      Panaikinti
  4. What a lovely tea cake! And the ginger syrup sounds like an amazing addition :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Never tried baking with ginger syrup before... thanks for sharing. What to bake this weekend? Think I need a rest after baking all the mooncakes :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Your mooncakes are gorgeous! I wish someone would make them for me :D

      Panaikinti
  6. Dear Medeja, I enjoy the flavor of ginger in all of my food. The syrup sounds wonderful. I bet it would be good on ice-cream too!
    The cake is perfect. Blessings dear. Catherine

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks. The syrup really makes it even better :)

      Panaikinti
  7. This sounds gorgeous--I love simple tea cakes like this! Perfect for an afternoon snack or dessert. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skaniai. Medaus ir imbiero derinys liuks :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...