2014 m. spalio 8 d., trečiadienis

Citrininiai Keksiukai su Čija Sėklomis/ Lemon Chia Seed Muffins

Pagal/ Source DinnersDishesAndDesserts

Kai sužinojau, kad pietausiu pas draugę iki pietų buvo likę kelios valandos. Kadangi aš dažniausiai pasisiūlau atsinešti desertą reikėjo greitai iškepti kažką skanaus. Minkšti citrininiai keksiukai su čija sėklomis buvo geras sprendimas.
Manau kitą citriną galima pakeisti apelsinu, čija sėklas -aguonomis.


Vienetai: 12

Produktai:

2 stiklinės miltų
3 v.š. čija sėklų
1 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. druskos
8 v.š. sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
1 citrinos žievelė
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 stiklinė graikiško jogurto

Viršui:

0,5 stiklinės cukraus pudros
1-2 v.š. citrinos sulčių

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Keksiukų formą ištepti riebalais arba iškloti formelėmis.

Dubenyje sumaišyti miltus, čija sėklas, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Įmaišyti citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą.

Atsargiai įmaišyti miltų masę ir jogurtą, nepermaišyti. Užpildyti tešla 2/3 keksiukų formelės. Kepti 18-20 minučių arka kol patikrinus mediniu krapštuku jis neaplips tešla. Kelioms minutėms palikti keksiukus pravėsti formoje, tuomet išimti ir pabaigti atvėsinti ant grotelių.

Kol keksiukai vėsta paruošti glaistą. Sumaišyti citrinos sultis ir cukraus pudrą iki vientisos masės. Užpilti glaisto ant atvėsusių keksiukų ir leisti glaistui sustingti prieš patiekiant.

When I found out that I will be having dinner at my friends place I had only few hours until dinner. Since I usually volunteer to bring dessert I had to bake something delicious quickly. Soft lemon muffins with chia seeds was a good decision.  
I think next I will try changing lemon to orange, and chia seeds   to poppy seeds.


Makes: 12 muffins

Products:

2 cups flour
3 tbsp chia seeds
1 tsp baking powder
0.25 tsp baking soda
0.5 tsp salt
8 tbsp butter, at room temperature
1 cup sugar
2 eggs
Zest of 1 lemon
1 tsp vanilla extract
1 cup Greek yogurt

for the glaze:

0.5 cup icing sugar
1-2 tbsp lemon juice

Method:

Preheat the oven to 180C. Greased 12 muffin form or line with muffin cases.

In a bowl mix the flour, chia seeds, baking powder, baking soda and salt. In another bowl using an electric mixer beat the butter and sugar until light and fluffy. One by one beat in the eggs, beating well after each. Mix in the lemon zest and vanilla extract.

Gently mix in the flour mixture and yogurt, do not overmix. Fill muffin cups 2/3. Bake for 18-20 minutes until wooden skewer inserted comes out clean. Leave muffins in a form for few minutes, then remove and finish cooling on wire rack.

While the muffins are cooling prepare the glaze. Mix lemon juice and icing sugar until smooth. Pour the glaze over the cooled muffins and allow the glaze to set before serving.

11 komentarų:

  1. orange and poppy seeds may also be a good idea!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think all the variations would be pretty good :)

      Panaikinti
  2. Yogurt and chia..these muffins must be very delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dear Medeja, These muffins look so very good. I would love to have one with tea. Blessings dear. Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  4. Liuks. Galetum mano kaimyne buti :D Gera tokia tureti butu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja,
    Great idea to use Chia seeds. I just saw some on sale at the grocer the other day but couldn't think of something quick enough to go ahead and buy them. Now I wish I had!!!

    I'm sure these muffins were yummy!!!

    Thank you so much for sharing...

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love Lemon Poppy Seed Muffins, but have never tried them with chia seeds. Must try!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...