2014 m. spalio 27 d., pirmadienis

Citrininiai Pudingai su Mėlynėmis/ Lemon and Blueberry Puddings

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Citrininis pudingas su mėlynėmis pusryčiams? Ar aš galėčiau atsisakyti ir savęs nepalepinti tokiais vėlyvais savaitgalio pusryčiais. Šie pudingai skanūs, purūs  ir tiesiog tirpstantys burnoje. 


Porcijos: 4

Produktai:

3 kiaušiniai, atskirti
0,5 stiklinės smulkaus cukraus
30 gr. sviesto arba margarino, kambario temperatūros
0,5 stiklinės lieso pieno
0,5 stiklinės miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
0,25 stiklinės citrinos sulčių
125 gr. šaldytų mėlynių, dalinai atitirpdintų
Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C, ištepti 4 x 1 stiklinės talpos indelius riebalais.

Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinių trynius ir pusę cukraus iki šviesios kreminės masės. Sudėti sviestą ir išplakti. Įmaišyti pieną, miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir sultis.

Elektriniu plaktuvu išplakti baltymus iki standžių putų. Dalimis sudėti likusį cukrų, išplakant po kiekvienos dalies kol cukrus ištirps. Atsargiai įmaišyti baltymus į citrinų masę.

Padalinti mėlynes į kepimo indelius, ant viršaus užpilti citrinų mase. Į didelę kepimo skardą sudėti indelius su pudingu, formą pripilti vandens, kad vanduo būtų maždaug iki pusės kepimo indelio. Kepti apie 25 minutes. Palikti minutei skardoje, tuomet išimti indelius iš vandens, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.


Lemon puddings with blueberries for breakfast? How can I refuse and do not spoil myself with such late breakfast on weekend. These delicious, light puddings just melt in your mouth.



Servings: 4

Products:

3 eggs, separated
0.5 cup granulated sugar
30 gr. butter or low fat spread, at room temperature
0.5 cup skim milk
0.5 cup flour
0.5 tsp baking powder
2 tsp lemon zest
0.25 cup lemon juice
125 gr. frozen blueberries, partially thawed
Icing sugar for dusting

Method:

Preheat the oven to 180C, grease 4 x 1 cup baking dishes.

Using electric mixer beat egg yolks and half the sugar until light and creamy. Add butter and beat. Mix in milk, flour, baking powder, lemon zest and juice.

With electric mixer beat egg whites until stiff peaks. Gradually add the remaining sugar, beating after each addition until the sugar is dissolved. Gently mix in the whites into lemon mixture.

Divide the blueberries into the baking dishes spread lemon mixture on top. In a large roasting pan, place baking cups, fill the roasting pan with water until baking dishes are half way submerged. Bake for about 25 minutes. Leave for about a minute, then remove the puddings from water, dust with icing sugar before serving.

20 komentarų:

  1. Sounds like a nice, light dessert. Puddings are my boys' favourites.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niekada negaminau dar pudingo. Labai skaniai pas tave atrodo!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasirodo, kad paprastai visai gaminas ir tikrai skanūs :)

      Panaikinti
  3. This looks refreshing and just sounds delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Medeja ... I would have this pudding anytime of the day just yummy .

    AtsakytiPanaikinti
  5. Medeja, this looks heavenly! Love to indulge in some coming weekend. I can imagine it smelled awesome too :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. My mouth is watering at the sight of lemon :-) The pudding looks fantastic!

    AtsakytiPanaikinti
  7. This looks so good, love the lemon!

    AtsakytiPanaikinti
  8. What a tasty pudding, sounds like a wonderful dessert :D

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  9. My MIL makes something similar...so luscious and lemony! Beautifully done!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Looks sweet and yummy, very good combination of ingredients. I like the citrus zing-))

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...