Pyragas su Obuoliais ir Braškėmis/ Apple and Strawberry Cake

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Braškės su obuoliais? Pati apie tokią kombinaciją niekad nepagalvojau. Bet kuo ilgiau galvojau tuo labiau man atrodė, kad turėtų būti skanu. Šie skoniai įdomiai vienas kitą papildo, o pats pyragas drėgnas ir nepersaldus- kas man labai patiko.



Vienetai: 10 - 12 gabaliukų

Produktai:

0,3 stiklinės smulkaus cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
0,5 stiklinės lieso pieno
0,3 stiklinės daržovių aliejaus
2 obuoliai, nulupti, išimtomis sėklomis ir smulkiai pjaustyti
250 gr. braškių, smulkiai pjaustytų
1,5 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. cinamono

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C. Įštepti riebalais 20 cm apvalią formą.

Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi iki šviesios, kreminės masės. Supilti pieną ir aliejų, išplakti iki vientisos masės. Sudėti obuolius ir braškes, išmaišyti. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir 1 a.š. cinamono. Viską išmaišyti.

Supilti tešlą į kepimo formą, išlyginti viršų. Kepti 40 minučių arba kol pyragas bus auksinės spalvos ir patikrinus mediniu iešmeliu nebeaplips tešla. 5 minutes atvėsinti formoje, tuomet pabaigti vėsinti ant grotelių. Sumaišyti 1 v.š. smulkaus cukraus su likusiu 0,5 a.š. cinamono ir apibarstyti pyrago viršų prieš patiekiant.


Strawberries with apples? I never thought about this combination myself before. But the more I thought about it, the more I thought that it would be really delicious. The flavors complemented each other, and the cake was moist and not too sweet- exactly what I liked.


Makes: 10-12 slices

Products:

0.3 cup caster sugar
3 eggs, at room temperature
0.5 cup skim milk
0.3 cup vegetable oil
2 apples, peeled, cored and finely chopped
250 gr. strawberries, finely chopped
1.5 cups flour
1 tsp baking powder
1.5 tsp cinnamon

Method:

Preheat the oven to 170C. Grease 20cm round baking form.

Beat together the eggs and sugar until light and creamy mass. Add milk and oil, whisk until combined. Add apples and strawberries, mix everything. Sift in the flour, baking powder and 1 teaspoon of cinnamon. Mix until incorporated.

Spoon into prepared baking form, level surface. Bake for 40 minutes or until the cake is golden and a wooden skewer inserted comes out clean. Cool in a form for 5 minutes, then finish cooling on the wire rack. Mix 1 tablespoon of caster sugar with the remaining 0.5 tsp cinnamon and sprinkle top of the cake before serving.

Komentarai

Rašyti komentarą