Pagal/ Source WomansDay
Produktai:
0,5 stiklinės aliejaus (naudojau 120 gr. tirpinto sviesto)
1 stiklinė rudojo cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. tirpios kavos granulių
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės kakavos miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių
2 stiklinės tarkuotos cukinijos
1 stiklinė šokolado gabaliukų
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 25 cm kepimo formą (aš naudojau 22 cm).
Elektriniu plaktuvu išplakti aliejų, cukrų ir kiaušinius iki šviesios masės. Sudėti vanilę ir kavą, viską išplakti.
Persijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo sodą ir kepimo miltelius. Įmaišyti cukiniją ir šokolado gabaliukus. Atsargiai įmaišyti aliejaus masę ir išmaišyti.
Tešlą perkelti į kepimo formą, išlyginti paviršų. Kepti 50-60 minučių arba kol patikrinus krapštuku jis neaplips tešla.
Atvėsinti 5 minutes formoje, tuomet pabaigti vėsinti ant grotelių. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.
Products:
0.5 cup oil (I used 120 gr. melted butter)
1 cup brown sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
1 tsp instant coffee granules
2 cups flour
0.5 cups cocoa powder
1 tsp baking soda
0.5 tsp baking powder
2 cups grated zucchini
1 cup chocolate chips
Method:
Pagaliau! Išbandžiau dar vieną dalyką, kurio anksčiau nebuvau bandžius- pyragą su cukinija. Nors pyragas buvo skanus šokoladinis, bet man didelio įspūdžio nepadarė ir cukinijos nei skonis nei tekstūra labai nesijautė. Manau, kad dar bandysiu kepti ką nors su cukinija, bet ką nors be šokolado.
Produktai:
0,5 stiklinės aliejaus (naudojau 120 gr. tirpinto sviesto)
1 stiklinė rudojo cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. tirpios kavos granulių
2 stiklinės miltų
0,5 stiklinės kakavos miltelių
1 a.š. kepimo sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių
2 stiklinės tarkuotos cukinijos
1 stiklinė šokolado gabaliukų
Gaminimo procesas:
Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 25 cm kepimo formą (aš naudojau 22 cm).
Elektriniu plaktuvu išplakti aliejų, cukrų ir kiaušinius iki šviesios masės. Sudėti vanilę ir kavą, viską išplakti.
Persijoti miltus, kakavos miltelius, kepimo sodą ir kepimo miltelius. Įmaišyti cukiniją ir šokolado gabaliukus. Atsargiai įmaišyti aliejaus masę ir išmaišyti.
Tešlą perkelti į kepimo formą, išlyginti paviršų. Kepti 50-60 minučių arba kol patikrinus krapštuku jis neaplips tešla.
Atvėsinti 5 minutes formoje, tuomet pabaigti vėsinti ant grotelių. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.
Finally! I've tried one more thing, that I have not tried before- cake with zucchini. Although the chocolate cake was delicious, but I did not find it impressive and zucchini taste or texture wasn't that obvious in this cake. I think I'll try to bake something else with zucchini, but without chocolate.
Products:
0.5 cup oil (I used 120 gr. melted butter)
1 cup brown sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
1 tsp instant coffee granules
2 cups flour
0.5 cups cocoa powder
1 tsp baking soda
0.5 tsp baking powder
2 cups grated zucchini
1 cup chocolate chips
Method:
Preheat the oven to 180C. Grease 25 cm baking form(I used a 22 cm form).
With an electric mixer beat together oil, sugar and eggs until light. Add vanilla and coffee. Beat again.
Sift the flour, cocoa powder, baking soda and baking powder. Mix in zucchini and chocolate chips. Gently mix in the oil mixture until incorporated.
Transfer the dough into the baking form, leveling the top. Bake for 50-60 minutes or until toothpick inserted comes out clean.
Cool for 5 minutes in the form, then finish cooling on the wire rack. Before serving dust with powdered sugar.
I guess it all too chocolatey to taste the zucchini...still, it looks very impressive and delicious.
AtsakytiPanaikintiThanks Angie :) It was a good cake, I just thought that it zucchini would give some kind of flavor, but it didn't..
PanaikintiI tried to bake a similiar cake once and it was a disaster - probably the wrong proportions:(
AtsakytiPanaikintiSo sorry.. you should try different recipe ;)
PanaikintiLove courgette in a cake, makes it so moist.
AtsakytiPanaikintiMaybe I shouldn't have squeezed it and then it would have given that moisture :/
PanaikintiI think that's why my husband ate a piece of my chocolate zucchini cake...because you couldn't taste the zucchini! It does make for a moist, wonderful cake, though :)
AtsakytiPanaikintiYes :) nice chocolate cake.
PanaikintiGreat combo and looks so moist and delicious!
AtsakytiPanaikintiLove cakes with 'hidden' veggies. Perfect for those who don't eat enough vegetables .
AtsakytiPanaikintiThat's a good point :)
PanaikintiThis cake looks so moist, zucchini is a great hidden ingredient :D
AtsakytiPanaikintiCheers
Choc Chip Uru
Manau cukinija ir neturi jaustis :) tame ir esmė - valgai purų, skanų pyragą, kuris yra kiek sveikesnis nei vien miltiniai jų draugai ;) tas pats ir su burokėlių pyragu ;)
AtsakytiPanaikinti