Šokoladinis Pyragas su Lazdyno Riešutais ir Prieskoniais/ Chocolate Hazelnut Spice Cake

Pagal/ Source ScientificallySweet


Lazdyno riešutai patys skaniausi riešutai..galbūt todėl, kad primena rudenis Lietuvoje, kai prisirinkdavome šviežių riešutų ir juos gliaudydavome.. Ir dabar galiu valgyti juos vienus arba kepiniuose ir niekada neatsivalgau. 
Šiam šokoladiniam pyragui su lazdyno riešutais nepaprastą skonį suteikia cinamonas. Pyragas, kurio taip pat neįmanoma atsivalgyti.



Produktai:

75 gr sviesto
160 gr. juodojo šokolado, smulkinto
0,25 a.š. druskos
1 v.š. stiprios kavos
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. cinamono
0,5 + 1 v.š. cukraus
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
2,5 v.š. (25 gr.) miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė (100 gr.) maltų lazdyno riešutų

Gaminimo procesas:

Įkaitinti orkaitę iki 180C. Ištepti 20 cm apvalią kepimo formą riebalais.

Ištirpinti sviestą, šokoladą ir druską. Įmaišyti kavą, vanilę ir cinamoną. Tuomet įmaišyti 0,5 stiklinės cukraus.
Dubenyje išplakti kiaušinius su 1 v.š. cukraus iki tirštos masės. Atsargiai supilti išplaktą kiaušinį į šokolado masę ir išmaišyti.
Įsijoti miltus, kepimo miltelius, sudėti maltus lazdyno riešutus ir išmaišyti.

Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti apie 20-25 minutes arba kol pyragas bus šiek tiek pakilęs, neperkepti.

Pyragą išimti ir palikti atvėsti ant grotelių. Patiekti kambario temperatūros. Kad būtų lengviau supjaustyti galima 30 minučių palikti šaldytuve. Aš prieš patiekiant apibarsčiau cukraus pudra.


Hazelnuts are most delicious of all nuts..maybe because it reminds me of autumns in Lithuania, when we used to pick the hazelnuts in the forest, crack and eat them.. I can eat them alone or bake with them, and I never can have enough.
This chocolate cake with hazelnuts tastes amazing and a hint of cinnamon makes it taste even better. Cake that you also wouldn't be able to have enough. 

Products:

75 g butter
160 gr. dark chocolate, chopped
0.25 tsp salt
1 tbsp strong coffee
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp cinnamon
0.5 + 1 tbsp sugar
2 large eggs, at room temperature
2.5 tbsp (25 g.) flour
0.5 tsp baking powder
1 cup (100 gr.) hazelnut meal

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 20cm round baking form.

Melt butter, chocolate and salt. Stir in coffee, vanilla and cinnamon. Then mix in 0.5 cup of sugar.
In a bowl, beat the eggs with 1 tablespoon of sugar until thick. Carefully add the beaten egg into the chocolate mixture and mix.
Sift in the flour, baking powder, add hazelnut meal and mix.

Pour the dough into the prepared form and bake for about 20-25 minutes or until the cake has risen a bit, do not over-bake.

Remove the cake and leave to cool on a wire rack. Serve at room temperature. It would be easier to cut if you leave it in the refrigerator for 30 minutes. I dusted it with icing sugar before serving.

Komentarai

  1. O dar su braškėm. Mmm jau laukiu jų naujo sezono :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man jau pradėjo maišytis sezonai :) pas mus kaip tik persikų ir mango sezonas prasideda :D

      Panaikinti
  2. I have never picked them in a forest, they must be delicious so fresh!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Winning combination; chocolate and hazelnuts - yum!

    AtsakytiPanaikinti
  4. oh čia kažkoks gėris :) lazdyno riešutai niam tikrai.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Did I ever told you that my son is adores chocolate. Your cake looks scrumptious and I will surprise my family one day with your recipe.
    Thank you dear Medeja, and have a wonderful weekend!

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love the mix of chocolate, hazelnuts, and coffee! I'd love a slice of this cake with a cup of tea.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hi Medeja , yummy and I will make this one for the holidays , thanks for sharing :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Wish I can have a slice too ! Happy weekend dear. Hope you're having a wonderful time.
    Blessings, Kristy

    AtsakytiPanaikinti
  9. Chocolate and hazelnut..the combo simply reminds me of nutella :-)) The cake looks super, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  10. You can't beat the chocolate, hazelnuts, and coffee combo! Looks delicious! :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą