2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Vištienos Kepsnys su Parmezano Plutele/ Parmesan Crusted Chicken Cutlets

Pagal/ Source AFamilyFeast

Praėjusią savaitę nevalgiau mėsos, nes buvo tapę įpročiu kasdien valgyti pietums vištieną. Taigi..savaitę be mėsos išgyvenau, bet vištienos pasiilgau. Dar ir kaip. Buvo taip smagu vėl pietums gauti mėsos :)
Minkštas ir sultingas vištienos kepsnys su parmezano plutele, nėra prabangus ar sudėtingas patiekalas, bet tikrai skanus. 


Produktai:

4 vištienos krūtinėlės, be odos
1 stiklinė miltų
1 a.š. druskos
0,5 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 dideli kiaušiniai
1 v.š. vandens
1,25 stiklinės džiuvėsėlių
0,5 stiklinės tarkuoto parmezano
2 v.š. sviesto
2 v.š. alyvuogių aliejaus

Gaminimo procesas:

Vištienos krūtinėles išmušti kol bus maždaug vienodo storumo (apie 0,6cm). Pasiruošti 3 dideles lėkštes. Pirmoje sumaišyti miltus, druską ir pipirus. Antroje suplakti kiaušinį ir vandenį. Trečioje sumaišyti džiuvėsėlius ir parmezaną (aš dar įdėjau šiek tiek vištienos prieskonių ir džiovinto raudonėlio).

Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apvolioti miltų mišinyje. Tuomet iš abiejų pusių pamirkyti kiaušinio plakinyje. Galiausiai apvolioti iš abiejų pusių džiuvėsėlių ir parmezano mišinyje.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti 1 v.š. sviesto su 1 v.š. aliejaus ir apkepti 2 vištienos krūtinėles kol bus iškepusios iš abiejų pusių ( apie 2-3 minutes ant kiekvienos pusės; 3-4 minutes jei krūtinėlės storesnės). Ant likusio sviesto ir aliejaus iškepti paskutines 2 krūtinėles. Prieš patiekiant galima užspausti citrinos sulčių.


Last whole week, I didn't eat meat, because it was already a habit to have chicken every single day. So..s I have survived a week without meat, but I missed chicken. A lot. It was so good to have some chicken again after a break :)
Soft and juicy chicken cutlets with Parmesan crust is not luxurious or difficult to prepare dish, but it is really delicious.


Products:

4 chicken breasts, skinned
1 cup flour
1 tsp salt
0.5 tsp freshly ground black pepper
2 large eggs
1 tbsp water
1.25 cups breadcrumbs
0.5 cup grated Parmesan
2 tbsp butter
2 tbsp olive oil

Method:

Pound the chicken breasts until they are an even thickness (about 0,6cm). Prepare 3 large plates. In the first one, mix the flour, salt and pepper. In the second, beat the egg with water. In the third, mixed breadcrumbs and Parmesan (I also added some chicken spice mixture and dried oregano).

Coat chicken breasts on both sides in the flour mixture. Then dip both sides in the egg mixture. Finally, coat on both sides in breadcrumb and Parmesan mixture.

In frying pan on medium heat melt 1 tablespoon of butter and 1 tablespoon of oil and fry 2 chicken breasts until cooked on both sides (about 2-3 minutes on each side, 3-4 minutes if the breasts are thicker). Melt the remaining butter and oil and fry other 2 chicken breasts. If desired, squeeze some lemon juice over the chicken cutlets.

15 komentarų:

  1. Hi Medeja, Happy Halloween ! Your cheese crusted chicken sounds awesome. Must be so scrumptious.
    Have a great weekend.
    Blessings, Kristy

    AtsakytiPanaikinti
  2. drooling here...looks so good...perfectly cooked

    AtsakytiPanaikinti
  3. Low fat, high protein chicken breast is my favourite. This is a great meal, Medeja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. We eat a lot of chicken dishes in my house, we love it :) Your recipe looks like a meal my family would love!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think your family would enjoy these chicken cutlets :)

      Panaikinti
  5. Mmm, looks mouthwatering; chicken is favorite in my household!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I am glad I am not the only who loves chicken so much :)

      Panaikinti
  6. Looks so good! This is my son's favorite..

    AtsakytiPanaikinti
  7. The golden colour is absolutely gorgeous :)

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  8. We eat chicken all the time. The parmesan coating on this chicken looks wonderful!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...