Pyragas su Kriaušėmis/ Pear Cake

Pagal žurnalą/ Source magazine Olive

Darbas, darbas ir darbas po darbo. Štai kaip atrodė mano paskutinės kelios savaitės. Ir viskas dėl to, kad už mažiau nei dviejų savaičių Kalėdoms grįžtu namo. Todėl laiko ir gaminimui ir rašymui neliko.. Gaila. Bet  po 1,5 metų pertraukos aš vėl keliausiu namo!


Porcijos : 10

Produktai:

250 gr. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,75 a.š. kepimo sodos
1,5 a.š. cinamono
1,5 a.š. imbiero miltelių
2 kiaušiniai
240 ml pieno
200 ml auksinio sirupo
35 gr. medaus
125 gr. sviesto
125 gr. šviesaus rudojo cukraus
2 didelės kriaušės, nuluptos, išimtom sėklom ir pjaustytos plonais griežinėliais
5 v.š. džemo (obuolių, slyvų ar abrikosų)
3 v.š. migdolų plokštelių

Gaminimo procesas:

Ištepti riebalais 23 cm apvalią arba 25 cm kvadratinę kepimo formą. Orkaitę įkaitinti iki 170C.

Persijoti miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą, cinamoną ir imbierą. Kitame dubenyje suplakti kiaušinius ir pieną. Puode ant nedidelės ugnies pakaitinti kartu sirupą, medų ir sviestą. Sudėti cukrų, išmaišyti ir pakaitinti kol cukrus ir sviestas ištirps. Nuimti ir šiek tiek atvėsinti.

Supilti sirupą į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti. Sudėti kiaušinius ir viską išmaišyti.

Supilti tešlą į paruoštą formą. Ant paviršiaus vienodu atstumu sudėlioti kriaušių griežinėlius. Kepti 45-60 minučių arba kol centre švedus medinį iešmelį jis neaplips tešla. Pašildyti džemą puode ant nedidelės ugnies. Išėmus pyragą iš orkaitės ant viršaus tolygiai paskleisti džemą, pabarstyti migdolų plokštelėmis ir patiekti.


Work, work and work after work. That's how my last few weeks look like. And everything because in less than two weeks I will be coming home for Christmas. So there is no  time for cooking and writing.. It's a shame. But after 1.5 year break I will go back home!


Servings: 10

Products:

250 gr. flour
1.5 tsp baking powder
0.75 tsp baking soda
1.5 tsp cinnamon
1.5 tsp ginger powder
2 eggs
240 ml milk
200 ml golden syrup
35 gr. honey
125 gr. butter
125 gr. light brown sugar
2 large pears, peeled, seeds removed and thinly sliced
5 tbsp jam (apple, plum or apricot)
3 tbsp sliced almonds, toasted

Method:

Grease 23 cm round or 25 cm square baking form. Preheat the oven to 170C.

Sift the flour, baking powder, baking soda, cinnamon and ginger. In another bowl whisk eggs and milk. In a pan on a low heat warm together the syrup, honey and butter. Add sugar, mix and heat until butter and sugar are dissolved. Remove and cool slightly.

Pour the syrup into the flour mixture and mix gently. Add the eggs mixture and mix everything.

Pour the dough into the prepared form. On the top arrange pear slices. Bake for 45-60 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean. Warm up the jam in a little pan on a low heat. After taking cake out of the oven brush the top evenly with the jam, sprinkle with toasted almonds and serve.

Komentarai

  1. O as jau galvojau kur tu dingai :) Bent jau Kaledas sutiksi namie :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad pasiilgai :) Dėl Kalėdų namie tai tikrai džiaugiuos :)

      Panaikinti
  2. It must be really more than expected journey for you!

    AtsakytiPanaikinti
  3. How nice to be back home for X'mas! Enjoy your holidays!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pears cakes are my favourite fruit cakes. Medeja, you need nice rest (at home)!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oh my Medeja, that Pear Cake looks delicious! Happy Pear Month!!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Your pear cake looks so moist and beautiful, Medeja.
    Don't work too hard and have a great holiday with your family!
    Ciao,
    Angie

    AtsakytiPanaikinti
  7. A lovely pear cake full of flavour, I feel like I can smell it from here!
    Enjoy yourself!

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  8. This pear cake looks delicious! Have a wonderful holiday at home!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą