2015 m. vasario 9 d., pirmadienis

Šokoladiniai Lazdyno Riešutų Pudingai/ Chocolate Hazelnut Puddings

Pagal knygą/ Source Book Chocolate: a fine selection of sweet treats

Riešutai su šokoladu arba šokoladas su riešutais.. visada puikus pasirinkimas ir skanus derinys. Kadangi lazdyno riešutai vieni iš mano mėgstamiausių man šie pudingai labai patiko.


Vienetai: 6

Produktai:

125 gr. miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
2,5 v.š. kakavos miltelių
80 gr. rudojo cukraus
60 gr. lazdyno riešutų, stambiai kapotų
160 ml pieno
1 kiaušinis
60 gr. sviesto, tirpinto ir atvėsinto
Cukraus pudros pabarstymui

Padažui:

115 gr. rudojo cukraus
30 gr. kakavos
310 ml verdančio vandens

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 170C. 6 185 ml talpos indelius ištepti riebalais ir sudėti į kepimo skardą.

Persijoti kartu miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius. Įmaišyti rudąjį cukrų ir lazdyno riešutus. Atskirame dubenyje suplakti kartu pieną, kiaušinį ir sviestą. Supilti skystą mišinį į sausą ir sumaišyti kol susimaišys. Padalinti gautą masę į kepimo indelius, išlyginti paviršių.

Padažui sumaišyti cukrų su kakavos milteliais, užbarstyti tolygiai ant pudingų viršaus, tuomet ant viršaus užpilti verdantį vandenį.

Kepti apie 25 minutes arba kol pudingų viršus palietus bus kietas. Palikti 5 minutėms, tuomet pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.


Nuts with chocolate or chocolate with nuts.. always a great choice and delicious combination. Since hazelnuts are one of my favorite nuts I really liked these simple puddings.


Makes: 6

Products:

125 gr. flour
0.5 tsp baking powder
2.5 tbsp cocoa powder
80 gr. brown sugar
60 gr. hazelnuts, coarsely chopped
160 ml milk
1 egg
60 gr. butter, melted and cooled
Icing sugar for dusting

For the sauce:

115 gr. brown sugar
30 gr. cocoa
310 ml boiling water

Method:

Preheat the oven to 170C. Grease 6 185 ml ovenproof dishes and place on a baking pan.

Sift together the flour, baking powder, cocoa powder. Mix in brown sugar and hazelnuts. In a separate bowl beat together milk, egg and butter. Pour the liquid mixture into the dry ingredients and mix until incorporated. Divide the mixture between baking dishes and level the surface.

For the sauce, mix sugar with cocoa powder and sprinkle evenly on top of the puddings, then pour on top the boiling water.

Bake for about 25 minutes or until the top puddings if firm to touch. Leave for 5 minutes, then sprinkle with icing sugar and serve.

16 komentarų:

  1. I too love hazelnuts a lot and who wouldn't love chocolate? It looks sinfully delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  2. kaip mazi sokoladiniai pyragiukai :) mmm labai megstu sokoladinius

    AtsakytiPanaikinti
  3. Chocolate and hazelnuts are delicious together, and I love lava-type puddings!

    You've been quite busy, and it looks like I have some catching up to do.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks for visiting, Marysol :) always nice to see you. I wish I could share some pudding with you ;)

      Panaikinti
  4. Yummy, love the combination of ingredients! Sweet-))

    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  5. Chocolate + hazelnuts is a delicious combo! Looks so good!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hi Medeja,

    I have two beautiful things in your post today!!! They are your flowery crystal serving plate and your very chocolaty puddings :D

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oh thanks, Zoe :) I am glad you like both things :)

      Panaikinti
  7. One of best combinations- chocolate and hazelnuts!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oh my goodness, this sounds SO good! Why am I not making this right now??

    AtsakytiPanaikinti
  9. I love chocolate and hazelnuts together. What a delicious dessert!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...