2015 m. kovo 20 d., penktadienis

Avietinis Pyragas su Migdolais/ Raspberry Slice with Almonds

Pagal žurnalą/ Source žurnalą Recipes+

 Sviestinis padas, aviečių sluoksnis ir ant viršaus traškios migdolų plokštelės.. Pasakiškas pyragas. Kolegos šį pyragą įvertino 10/10. Dingo jis greitai ir nepastebimai. Taigi, ne man vienai jis buvo pasakiškai skanus.


Porcijos: 12

Produktai:

1 stiklinė +0,25 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 stiklinės maltų migdolų
0,5 stiklinės smulkaus cukraus
2 kiaušiniai, suplakti
125 gr. sviesto, ištirpinto ir atvėsinto + 40 gr. šalto
1 a.š. vanilės ekstrakto
300 gr. aviečių
2 v.š. rudojo cukraus
0,3 stiklinės migdolų plokštelių
Cukraus pudros, pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti kepimo popieriumi 26x16 cm kepimo formą.

Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius, įmaišyti maltus migdolus ir cukrų. Sudėti kiaušinius, tirpintą sviestą ir vanilę, viską išmaišyti, bet nepermaišyti. Tešlą paskleisti tolygiai ant kepimo formos dugno ant viršaus užbarstyti avietes.

0,25 stiklinės miltų sumaišyti su šaltu sviestu iki trupinių. Įmaišyti rudąjį cukrų ir migdolų plokšteles. Užbarstyti migdolų mišinė ant aviečių. Kepti 35 minutes arba kol taps auksiniai rudos spalvos. Atvėsinti formoje. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.


Buttery base, a layer of raspberries and crunchy almonds on top.. This slice is amazing. Colleagues rated this cake 10/10. It disappeared quickly and quietly. So, I'm not the only who thought that it tasted amazing.


Servings: 12

Products:

1 cup +0.25 cup flour
1 tsp baking powder
0.5 cup almond meal
0.5 cup caster sugar
2 eggs, beaten
125 gr. butter, melted and cooled + 40 gr. cold butter
1 tsp vanilla extract
300 gr. raspberries
2 tbsp brown sugar
0.3 cup almond flakes
Icing sugar, for dusting

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 26x16 cm baking form with baking paper.

In a large bowl sift flour, baking powder, mix in almond meal and sugar. Add the eggs, vanilla and melted butter, mix everything, but do not overmix. Spread the batter evenly over the bottom of the baking form, sprinkle raspberries on top.

Mix 0.25 cup flour with cold butter and rub with fingers until you get crumbs. Mix in brown sugar and almond flakes. Sprinkle almond mixture on the raspberries. Bake for 35 minutes or until golden brown. Cool in the form. Dust with icing sugar before serving.

13 komentarų:

  1. Kaip pasiilgau uogų. Greičiau ta vasara :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Valgumui tai už šviežias tikrai nėra nieko skanaus, bet kepiniams čia pigiau šaldytos :)

      Panaikinti
  2. hmm štai kur sunaudosiu savo šaldytų aviečių atsargas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Looks wonderful! Raspberries and almonds are such a fantastic combination!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Your coworkers are really lucky! These slices look scrumptious.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. I think they know how lucky they are :D

      Panaikinti
  5. Atrodo ir skamba tobulai! Gaila, mes jau nebeturime šaldytų aviečių, bet atėjus vasarai būtinai reikės išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Love it! Looks so tasty! Is it time for dessert? :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. I bet in a wintertime these are great to make with raspberry jam (homemade of course).
    Marvelous dessert!!

    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai liuksinis pyragas. Isivaizduoju, kad labai skanus. Reiks megint

    AtsakytiPanaikinti
  9. Man avietė - viena kvapniausių uogų. Neiškenčiau nepabandžiusi. Rezultatu likau be galo patenkinta: purus,kvapnus,su rūgštele ir dar tie traškūs migdolai...Ir labai greit pagaminamas :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...