2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Kavos Blondės/ Coffee Mocha Blondies

Pagal/ Source WillCookForSmiles

Su kava kaip ir su šokoladu viskas skaniau. Neseniai bandžiau savaitę negerti kavos, nors atsilaikiau pagundai, bet einant pro kiekvieną kavinę vos užuodus norėdavau sustoti.
Kava kvepiančios blondės.. manau patiks kiekvienam kavos mėgėjui. Šias kavos skonio blondes dar nusprendžiau paskaninti graikiškais riešutais.


Produktai:

125 gr. sviesto, tirpinto
0.75 stiklinės rudojo cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. kepimo sodos
1,5 stiklinės miltų
0,3 stiklinės stiprios kavos
0,5 stiklinės graikiškų riešutų, kapotų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160C, ištepti riebalais 20x20 cm kepimo formą.

Dideliame dubenyje išplakti kartu kiaušinį, tirpintą sviestą ir kavą. Sudėti rudąjį cukrų ir vanilės ekstraktą ir gerai išmaišyti. Įsijoti miltus, kepimo miltelius ir kepimo sodą. Viską išmaišyti, įmaišyti graikiškus riešutus.

Supilti tešlą į kepimo formą, išlyginti viršų ir kepti apie 25-30 minučių.
Patiekti su šokoladiniu padažu (aš paprasčiausiai pašildžiau 100 ml grietinėlės, užpyliau ant 100 gr juodojo šokolado ir gerai išmaišiau).


With coffee just like chocolate everything tastes better. Recently, I tried to have  a break from coffee for a week, I did it, but every time I was passing coffee shops and smelling the coffee I could  barely resist. Coffee smelling blondies.. would be treat that every coffee lover would enjoy. I also have decided to add some walnuts.


Products:

125 gr. butter, melted
0.75 cup brown sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract
0.5 tsp baking powder
0.25 tsp baking soda
1.5 cups flour
0.3 cup strong coffee
0,5 cup walnuts, chopped

Method:

Preheat the oven to 160C, grease 20x20 cm baking form.

In a large bowl beat together the egg, melted butter and coffee. Add brown sugar and vanilla extract and mix well. Sift it the flour, baking powder and baking soda. Mix everything, mix in walnuts.

Pour the batter into the baking form, level the top and bake for about 25-30 minutes.
Serve with chocolate fudge sauce (I simply heated 100 ml heavy cream, poured in over 100 g dark chocolate and mixed until smooth).

16 komentarų:

  1. Everything really does taste better with coffee and chocolate. These blondies look amazing!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks. Yes.. coffee makes everything better :)

      Panaikinti
  2. Hi Medeja , those blondies look delicious , open the door , on my way with plate in hand ...Nee :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Thanks, Nee :) I am sure you would enjoy it :D

      Panaikinti
  3. I promised myself after reading one of Nigella's books I will have to make a blondie cake, this one must have smelled great:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. I would love one too. Though I am not a coffee drinker, I do love bake with it. These look delish!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oho kiek kavos recepte, tikrai kavos mėgėjams :)) Aš paprastos kavos negeriu, tik su pienu a la Latte, bet pyrago tikrai sukirsčiau :) Tik turbūt negalėčiau po to užmigt nuo kofeino :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. These blondies sound scrumptious! I adore coffee in desserts :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...