2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Ridikėlių ir Petražolių Salotos su Ančiuvių Padažu/ Radish and Parsley Salad with Anchovy Dressing

Pagal/ Source WishfulChef

Trumpesniai savaitei pradėti - ridikėlių salotos. Kartais pagalvoju, kad būtų tikrai gera idėja kasdien valgyti salotas.. Kartais taip ir darau kol atsibosta, bet ridikėlių ir petražolių salotų su ančiuvių padažu dar nebuvau bandžiusi. Tikrai verta pakartoti.

 Porcijos: 4

Produktai:

1 ryšulėlis ridikėlių, pjaustytų
0,25 stiklinės smulkintų petražolių
Parmezano sūrio

Ančiuvių padažui:
3 ančiuvių file
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
0,5-1 citrinos sultys
1 skiltelė česnako, smulkinta
Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo procesas:

Sumaišyti ridikėlius ir petražoles.

Į virtuvės kombainą sudėti ančiuvius, citrinos sultis ir česnaką ir sutrinti į tyrę. Po truputį nuolat plakant supilti aliejų, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Supilti ančiuvių padažą ant ridikėlių ir petražolių, išmaišyti. Prieš patiekiant užbarstyti parmezano sūrio.


To begin this shorter week - radish salad. Sometimes I think that it would be a really good idea to eat a salad every day .. and sometimes I make salad every day until I get bored, but I haven't tried radish and parsley salad with anchovy sauce before. Definitely worth ,making again.


Servings: 4

Products:

1 bunch radishes, chopped
0.25 cups parsley, chopped
Parmesan cheese

For Anchovy sauce:
3 anchovy fillets
0.25 cup olive oil
Juice of 0.5-1 lemon
1 clove garlic, minced
Salt and pepper to taste

Method:

Mix parsley and radish.

In a food processor add anchovies, lemon juice and garlic, and process until smooth puree. Gradually add olive oil while processing, add salt and pepper to taste. Pour the anchovy sauce over radish and parsley, mix. Before serving sprinkle with Parmesan cheese.




In a medium-sized bowl, combine quartered radishes and chopped parsley and set aside.

Mix anchovies, lemon juice, and garlic in a food processor or blender and start to puree. With the motor running, slowly drizzle olive oil into the mixture. Season with salt and pepper. Pour dressing in bowl with radishes and parsley, mix well. To serve, top with shaved or grated parmesan.

Tip: Instead of a blender you can use a mortar and pestle to grind the anchovies and garlic to a paste. In a separate bowl, mix paste with lemon juice, followed by slowly whisking in olive oil until emulsified.

Servings: 4

1 bunch radishes, de-stemmed and quartered
1/4 cup roughly chopped parsley
shaved or grated parmesan cheese for topping

Anchovy Dressing Recipe
3 anchovy fillets
1/4 cup olive oil
1/2 – 1 lemon, juiced
1 clove garlic, chopped
salt & pepper, to taste

8 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...