2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Makaronai su Ančiuvių, Pinijų Riešutų, Vyno Padažu/ Pasta with Anchovie, Pine Nut, Raisin and Red Wine Sauce (Pasta con acchiughe e pomodoro - J.Oliver)

Pagal/ Source Epicuriuos

Taigi, kuriam laikui receptų su ančiuviais nebus, kadangi pagaliau pabaigiau indelį. Bet kai turėsiu naują būtinai bandysiu šį receptą vėl.
Padažas su saldžiomis razinomis, sūriais ančiuviais, pinijų riešutais ir raudonuoju vynu.. jį tiesiog galima valgyti vieną. 

Porcijos: 4

Produktai:

Alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako, smulkintos
2 saujos pinijų riešutų
Didelė sauja razinų
12 ančiuvių file
3 v.š. pomidorų padažo
Stiklinė raudonojo vyno
1,75 stiklinės džiuvėsių
500 gr. makaronų

Gaminimo procesas:

Didelėje keptuvėje įkaitinti 6 v.š. aliejaus, sudėti česnaką ir pakepinti. Kai jis pradės keisti spalvą, sudėti pinijų riešutus, razinas ir ančiuvius ir pakepti 2 minutes, kol ančiuviai subyrės. Sudėti pomidorų padažą ir vyną, gerai išmaišyti. Palikti virti ant nedidelės ugnies apie 3 minutes. Jei padažas pertirštas įpilti šiek tiek vandens.

Kitoje keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus, sudėti džiuvėsius ir pakepinti kol jie bus auksinės spalvos, traškūs. Išvirti makaronus, nusunkti ir sumaišyti su padažu. Padalinti į lėkštes ir prieš patiekiant apibarstyti pakepintais džiuvėsiais.


So, for some time there will be a break from the recipes with anchovies, because finally I finished the jar. But when I will get another jar I will definitely make this recipe again.
Sauce with sweet raisins, salty anchovies, pine nuts and red wine.. it is so good that you can just eat it alone. 




Servings: 4

Products:

Olive oil
4 cloves garlic, minced
2 handfuls of pine nuts
A big handful of raisins
12 anchovy fillets
3 tbsp tomato sauce
A glass of red wine
1.75 cup breadcrumbs
500 gr. spaghetti

Method:

In a large skillet heat 6 tablespoons of oil, add the garlic and stir fry it. When it starts changing the color, add pine nuts, raisins and anchovies and fry for about 2 minutes until the anchovies fall apart. Add tomato sauce and wine, mix well. Leave on a low heat for about 3 minutes. If the sauce is too thick add a little it of bit of water.

In another pan heat a little oil, add breadcrumbs and fry until they are golden and crispy. Cook pasta, drain and mix with the sauce. Divide between the plates and sprinkle with toasted breadcrumbs before serving.

12 komentarų:

  1. I love the combination of flavours! Delish!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Can you believe I've never tried anchovies? I've always been so intimidated by them--but you make them sound so good, I might have to finally give them a try!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Well this was the first jar of anchovies that I have tried! :) Worth trying finally ;)

      Panaikinti
  3. I would eat whole pan with this pasta, that's how much I admire the dish! Great recipe!

    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  4. Such an unusual combination, but I have a feeling it's delicious!!!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...