2015 m. balandžio 3 d., penktadienis

Meksikietiškas Šokoladinis Keksas/ Mexican Chocolate Poundcake

Pagal/ Source YesterFood

Jei Kalėdoms paprastai kepam krūvas meduolių ir džiovintų vaisų pyragus. O Velykom paprastai būna daug daug šokolado. Be šokoladinių kiaušinių ir zuikių verta išsikepti labai šokoladinį Meksikietišką keksą.



Produktai:

225 gr. juodojo šokolado, ištirpinto
250 gr. sviesto, kambario temperatūros
1,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
0,5 stiklinės šokoladinio sirupo
2 a.š. vanilės ekstrakto
2,5 stiklinės miltų
2 a.š. cinamono
0,25 a.š. kepimo sodos
1 stiklinė rūgpienio

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 160-170C. Ištepti riebalais 12 stiklinių talpos kepimo formą.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą iki kreminės masės. Sudėlti cukrų ir plakti iki šviesios purios masės (dar apie 5 minutes). Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius. Tuomet įmaišyti tirpintą šokoladą, šokoladinį sirupą ir vanilę.

Sumaišyti miltus, cinamoną, kepimo sodą. Sudėti dalimis pakaitom su rūgpieniu į šokolado mišinį. Viską išmaišyti, bet nepermaišyti.

Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti apie 1 val 10 min arba kol patirinus centre mediniu iešmeliu jis nebeaplips trupiniais.
Palikti formoje 10-15 min, išėmus pabaigti vėsinti ant grotelių.


For Christmas we usually have a lot of gingerbread and Christmas cakes. And for Easter there is usually a lot of chocolate. So besides chocolate eggs and chocolate bunnies it is definitely worth to make this Mexican chocolate pound cake.


Products:

225 gr. dark chocolate, melted
250 gr. butter, at room temperature
1.5 cups sugar
4 eggs
0.5 cup chocolate syrup
2 tsp vanilla extract
2.5 cups flour
2 tsp cinnamon
0.25 tsp baking soda
1 cup buttermilk

Method:

Preheat the oven to 160-170C. Grease 12 cup baking form.

Using electric mixer beat butter until creamy. Add sugar and beat until light and fluffy (about 5 minutes). One by one while beating beat in the eggs. Then mix in melted chocolate, chocolate syrup and vanilla.

Mix the flour, cinnamon and baking soda. Alternating add flour mixture and buttermilk into chocolate mixture. Mix everything until incorporated.

Pour the batter into prepared baking form and bake for about 1 hour 10 minutes or until a wooden skewer inserted in the center comes out clean.
Leave for 10-15 minutes in the form, finish cooling on the wire rack.

8 komentarai:

  1. What a delicious chocolate cake! Love chocolate and cinnamon together!

    AtsakytiPanaikinti
  2. This is so chocolatey and divine, Medeja.
    Happy Easter!
    Angie

    AtsakytiPanaikinti
  3. Love chocolate , my kids is going to enjoy helping to make this . HMmmmmm good . Happy Easter :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Great minds think alike-)) I just bake a chocolate cake today, a little different then yours. I love the chocolate sauce on a top of your cake. Have a lovely weekend!

    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  5. My family would love this for Easter! Hope you have a beautiful holiday!!!

    AtsakytiPanaikinti
  6. My family would love this for Easter! Hope you have a beautiful holiday!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I can't believe I have never made a pound cake before!! This looks amazing! Happy Easter!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Koks dailus, o pjūvis koks viliojantis. Niam niam

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...