2015 m. balandžio 27 d., pirmadienis

Rudojo Cukraus Biskvitai su Kavos Kremu/ Brown Sugar Sponges with Coffee Cream

Pagal žurnalą/ Source magazine Recipes+

Rudojo cukraus biskvitai gavosi skanesni nei tikėjausi. Tiksliau nesitikėjau, kad jie man išvis pavyks. Patys biskvitai buvo minkšti, karamelinio skonio. Nors man patiko kavos kremas, bet manau jie būtų labai skanūs ir su uogiene ar plakta grietinėle. 


Vienetai: 6

Produktai:

2 kiaušiniai, kambario temperatūros
0,3 stiklinės rudojo cukraus
0,25 stiklinės krakmolo
0,25 stiklinės miltų
0,5 a.š. vyno akmens
0,25 a.š. kepimo sodos
3 a.š. tirpios kavos granulių
250 gr. kreminio sūrio
0,25 stiklinės cukraus pudros
0,75 stiklinės grietinėlės
Kakavos miltelių arba cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti riebalais 6 keksiukų formeles.

Elektriniu plaktuvu išplakti kiaušinius su cukrumi apie 8 minutes arba iki tirštos kreminės masės. 2 kartus persijoti krakmolą, miltus, vyno akmenį ir sodą. Įsijoti viską į kiaušinių masę, atsargiai įmaišyti, bet nepermaišyti. Padalinti į paruoštas formeles ir kepti apie 15 minučių arka kol pyragėliai bus pakilę ir atsargiai palietus atšoks. Atvėsinti ant grotelių.

Kavos granules ištirpinti 2 v.š. karšto vandens. Elektriniu plaktuvu išplakti kreminį sūrį ir cukraus pudrą iki vientisos masės. Sudėti ištirpintą kavą ir grietinėlę ir plakti iki vientisos masės. Pyragėlius padalinti į 3 dalis, pertepti kremu. Prieš patiekiant pabarstyti kakava arba cukraus pudra.


Brown sugar sponges turned out better than I expected. I actually expected that I will ruin them (I an not very good with sponges).  The sponges were soft and had nice caramel flavor. Although I liked coffee cream, I think they would be very tasty with jam or whipped cream.

Makes: 6

Products:

2 eggs, room temperature
0.3 cup brown sugar
0.25 cup cornstarch
0.25 cup flour
0.5 tsp cream of tartar
0.25 tsp baking soda
3 tsp instant coffee granules
250 gr. cream cheese
0.25 cup powdered sugar
0.75 cup cream
Cocoa powder or powdered sugar for dusting

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 6 muffin molds.

Using an electric mixer beat the eggs and sugar for about 8 minutes or until thick and creamy. Sift twice cornstarch, flour, cream of tartar and baking soda. Then sift in everything into the egg mixture, fold in carefully, do not over mix. Divide into prepared molds and bake for about 15 minutes until cakes are risen and when touched gently spring back. Cool on the wire rack..

Dissolve coffee granules in 2 tablespoons of hot water. Using an electric mixer beat cream cheese and icing sugar until smooth. Add dissolved coffee and cream and beat until smooth. Split each cake into 3 layers, sandwich layers with coffee cream. Before serving sprinkle with cocoa or icing sugar.

18 komentarų:

  1. That coffee flavoured creamy filling sounds really tempting.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. I had cream cheese so it was worth making it, otherwise I would probably think twice :D

      Panaikinti
  3. Yummy! I love this combination. Looks lovely too!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi Medeja,

    This is a fulfilling afternoon tea treat... The combination is so yum!

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
  5. I adore coffee flavored treats! The coffee cream sounds wonderful in here!

    AtsakytiPanaikinti
  6. I love cream and sponge cake together, this sounds absolutely delicious!

    Cheers
    Choc Chip Uru

    AtsakytiPanaikinti
  7. These little cakes with that luscious cream look so good. Wish I was enjoying one with my tea right now!!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sponge cakes are hard for me to make!! I love that you made these into cute cupcakes

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...