2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Citrininiai Sausainiai/ Lemon Crinkle Cookies

Pagal/ Source VintageKitchenNotes

Ne paslaptis, kad man patinka kepiniai su citrina, ar bet kokiais citrusiniais vaisiais. Nors citrinos nėra labai pigios, bet visada turiu bent vieną šaldytuve.
Šį kartą skanėstas prie arbatos labai skanūs sausainiai. Minkšti, trapūs.. citrininiai. Vieno ir dviejų tikrai neužteks. Graikiški citriniai sausainiai, kuriuos bandžiau anksčiau riebesni ir sotesni, todėl man šiandieniaiai sausainiai patinka labiau.


Produktai:

115 gr. sviesto, kambario temperatūros
100 gr. cukraus
0,5 a.š. vanilės ekstrakto
1 kiaušinis
1 citrinos žievelė, tarkuota
2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
0,25 a.š. druskos
0,25 a.š. kepimo miltelių
0,2 a.š. kepimo sodos
210 gr. miltų
0,5 stiklinės cukraus pudros

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Iškloti 2 kepimo skardas kepimo popieriumi.

Dideliame dubenyje išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Sudėti vanilę, kiaušinį, citrinos sultis ir gerai išplakti.
Sumaišyti kartu miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą, sudėti į sviesto mišinį. Maišyti kol gausis vientisa tešla.

Cukraus pudrą paskleisti ant negilios lėkštės. Iš tešlos formuoti graikiško riešuto dydžio kamuoliukus, apvolioti cukraus pudroje.

Išdėlioti sausainius ant kepimo skardos. Kepti apie 12-15 minučių arba kol jie šiek tiek paruduos ir viršus suskilinės. Atvėsinti ant grotelių.


It is no secret that I like sweets with lemon or any citrus fruit. Although lemon is not very cheap, I always have at least one in the refrigerator.
This time teatime treat - very tasty cookies. Soft, crumby, lemony... One or two really will not be enough. Greek lemon cookies, which I have tried before were heavier, so I think I would pefer these cookies. 


Products:

115 gr. butter, room temperature
100 gr. sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 egg
Zest of 1 lemon, grated
2 tbsp freshly squeezed lemon juice
0.25 tsp salt
0.25 tsp baking powder
0.2 tsp baking soda
210 gr. flour
0.5 cup powdered sugar

Method:

Preheat the oven to 180C. Line 2 baking trays with baking paper.

In a large bowl beat butter and sugar until fluffy. Add vanilla, egg, lemon juice and beat well.
Mix together flour, salt, baking powder and soda, add to the butter mixture. Mix until a you get smooth dough.

Put icing sugar on a shallow plate. Roll walnut-sized balls, and roll them in icing sugar to coat.

Place the cookies on the baking tray. Bake for about 12-15 minutes or until start turning light brown and crinkled. Cool on the wire rack.

15 komentarų:

  1. Lemon flavoured cookies are among my favourites; not too heavy sweet little bites.

    AtsakytiPanaikinti
  2. I too love citrusy treats. These cookies look beautiful.

    AtsakytiPanaikinti
  3. You got me at "hello"-)) Anything lemony is for me!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. These would be perfect with my evening tea! Wonderful lemon treat.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hi Medeja,

    I need these cookies now with a cup of tea :D

    Zoe

    AtsakytiPanaikinti
  6. So glad you liked them Medeja! They're one of my favorites!

    AtsakytiPanaikinti
  7. I love lemon in sweets too! These cookies could easily become a favorite.

    AtsakytiPanaikinti
  8. These lemon crinkle cookies sound perfect with a cup of tea! Lemon desserts are my favorite!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Love the flavor of lemon! These cookies are the perfect teatime treat!

    AtsakytiPanaikinti
  10. This is so fantastic! Lemon is the best flavor. Perfect cookies!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...