2015 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Citrininis Keksas / Lemon Pound Cake

Pagal/ Source CookingMelangery

Nors esu bandžiusi visokiausių keksų- su romu, šokoladinių, su kreminiu sūriu, bet skaniausi yra paprasti keksai su razinomis.
Anksčiau bandžiau paprastą keksą su razinomis, tokį kaip labai mėgau vaikystėje. Šis citrininis keksas su razinomis taip pat labai skanus ir paprastas.


Produktai:

1,25 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
125 gr sviesto, kambario temperatūros
0,75 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
1 v.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 v.š. cukruoto imbiero, smulkinto
0,25 stiklinės razinų

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki +175-180C. Kekso formą ištepti riebalais.

Dubenyje sumaišyti kartu miltus, kepimo miltelius ir druską. Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės (2-3 minutes). Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno.

Nuolat plakant dalimis sudėti miltų mišinį, pieną ir citrinos žievelę. Įmaišyti razinas ir imbierą. Sudėti tešlą į kepimo formą ir kepti kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla (apie 40-45 minutes).

Išėmus iš orkaitės palikti 15 minučių formoje, išėmus iš formos pabaigti vėsinti ant grotelių. Patiekti su medumi arba citrininiu sirupu ir mėtomis.


Although I tried all kinds of pound cakes- with rum, chocolate, cream cheese, but I really like simple pound cakes with raisins.
In the past I've tried a simple poundcake with raisins, which I loved in childhood. This lemon cake with raisins is also very tasty and simple to make.



Products:

1.25 cups flour
1 tsp baking powder
0.5 tsp salt
125 gr butter, room temperature
0.75 cup sugar
2 eggs
0.5 cup milk
1 tbsp finely grated lemon zest
2 tbsp crystallized ginger, chopped
0.25 cup raisins

Method:

Preheat the oven to + 175-180C. Grease pound cake form.

In a bowl mix together flour, baking powder and salt. With an electric mixer beat together butter and sugar until fluffy (2-3 minutes). One by one beat in the eggs, beating well after each addition.

Constantly beating gradually add the flour mixture, milk and lemon zest. Fold in the raisins and ginger. Transfer the dough into prepared baking form and bake until a wooden skewer inserted comes out clean (about 40-45 minutes).

Take out of the oven and leave for 15 minutes in the form, then remove and finish cooling on the wire rack. Serve with honey or lemon syrup and mint.

8 komentarai:

  1. Your raisin pound cake looks moist and yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lemony, gingery - delicious cake! Good garden tea dessert.

    Hugs,

    Yelena

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oh Medeja , Love lemon cake and the raisins and ginger takses this cake one step higher . Pinning Nee :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. I love citrusy pound cake. This is fantastic with a pot of freshly brewed tea.

    AtsakytiPanaikinti
  5. I love a simple pound cake! So good with a cup of coffee!

    AtsakytiPanaikinti
  6. This makes me crave for a lemon pound cake :) Beautiful pic:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Simple cakes are my favourite. And I love raisins too!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...