2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Lazdyno Riešutų Pyragas su Medaus Sirupu/ Hazelnut Cake with Spiced Honey Syrup

Pagal / Source Taste

Turėjau dar šiek tiek maltų lazdyno riešutų, todėl radau kaip juos pabaigti. Šis pyragas su medaus sirupu labai skanus, ypač su grietinėle (neabejotinai ir su ledais). Vienintelis dalykas ką daryčiau kitaip tai daryčiau dvigubai daugiau sirupo.


Produktai:

125 gr. sviesto, kambario temperatūros
0,5 stiklinės smulkaus cukraus
2 kiaušiniai
0,3 stiklinės krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
1,75 stiklinės maltų lazdyno riešutų
0,25 stiklinės pieno

Sirupui:

2 ramunėlių arbatos pakeliai
0,75 stiklinės verdančio vandens
0,25 stiklinės medaus
1 cinamono lazdelė
0,75 stiklinės smulkaus cukraus

Gaminimo procesas:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Ištepti 20cm skersmens formą riebalais.

Elektriniu plaktuvu išplakti sviestą ir cukrų iki šviesios purios masės. Po vieną nuolat plakant įmušti kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Įsijoti krakmolą ir kepimo miltelius. Sudėti maltus lazdyno riešutų ir pieną. Išmaišyti. Supilti tešlą į paruoštą formą. Kepti 40-45 minutes arba kol patikrinus mediniu iešmeliu jis nebeaplips tešla.

Sirupui į karštą vandenį sudėti ramunėlių arbatos maišelius ir palikti 5 minutėms. Išimti arbatos maišelius, sudėti medų, cinamono lazdelę ir cukrų. Ant vidutinės ugnies viską pavirti kol cukrus ištirps. Uždengus pavirti apie 6-8 minutes arba kol šiek tiek patirštės.

Pyragą palikti formoje 5 minutėms, tuomet išimti ant grotelių. 2/3 sirupo užpilti ant pyrago, patiekti su plakta grietinelė ir likusiu sirupu.


I had a bit of leftover hazelnut meal, so I found the way to finish them. This cake with honey syrup is delicious, especially with cream (and certainly would be with ice cream). The only thing what I would do differently is I would make twice as much syrup.


Products:

125 gr. butter, room temperature
0.5 cups caster sugar
2 eggs
0.3 cup cornstarch
1 tsp baking powder
1.75 cup hazelnut meal
0.25 cup milk

For the Syrup:

2 chamomile tea bags
0.75 cup boiling water
0.25 cup honey
1 cinnamon stick
0.75 cup caster sugar

Method:

Preheat the oven to 180C. Grease 20cm baking form.

Using an electric mixer beat butter and sugar until light and fluffy. One constantly by one bat in the eggs, beating well after each addition. Sift in the cornstarch and baking powder. Add hazelnut meal and milk. Mix until incorporated. Pour the batter into the prepared form. Bake for 40-45 minutes or until a wooden skewer inserted comes out clean.

For the syrup leave camomile bags in hot water for 5 minutes. Remove tea bags, add honey, cinnamon and sugar. Simmer everything on the medium heat until the sugar dissolves. Cover and simmer for about 6-8 minutes or until slightly thickens.

Leave cake in the form for 5 minutes, then transfer on the wire rack. Pour 2/3 of the syrup over the cake, serve with whipped cream and the remaining syrup.

16 komentarų:

  1. Cake looks very beautiful. It has come out in very good texture. Sounds yummy!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Love the hazelnut meal in this cake! It looks delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  3. SO moist and irresistible! Love these minis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. moist and yummy ...love this cake and all your bakes......

    AtsakytiPanaikinti
  5. The cake looks very tempting with that syrup. I love the moist and smooth texture.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yes. This syrup definitely makes it even better :)

      Panaikinti
  6. So tempting! Love the texture of this cake..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gerai, kad neseniai naminių ledų prikirtau :) pasakiškai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dear Medeja, What a nice cake to enjoy. I know I would like this with coffee. xoxo Catherine

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...