2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Makaronai su Kreminiu Citrininiu Padažu/ Creamy Lemon Pasta

Pagal/ Source LemonsForLulu

Nors nesu labai didelė makaronų gerbėja, bet paskutiniu metu radau daug receptų kuriems sunku buvo atsispirti. Kas man vis  dėl to patinka, kad makaronų patiekalai yra sotūs ir juos galima greitai pagaminti.


Porcijos: 4

Produktai:

2 v.š. aliejaus
0,5 kg kalakuto file (aš naudojau vištieną), plonai pjaustytos
0,5 a.š. druskos
Žiupsnelis pipirų
0,5 kg Linguine makaronų (aš naudojau spagečius)
2 a.š. citrinos žievelės, tarkuotos
0,5 stiklinės citrinos sulčių
0,5 stiklinės grietinėlės
225 gr. rikotos
0,3 stiklinės parmezano, tarkuoto
Druskos ir pipirų pagal skonį
Petražolių

Gaminimo procesas:

Makaronus išvirti pagal instrukcijas. Nusunkti pasiliekant apie 0,5 stiklinės nuoviro.

Į virtuvinį kombainą sudėti nuovirą, citrinos sultis ir žievelę, grietinėlę ir rikotą. Viską sutrinti iki vientisos masės.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Kalakuto file pabarstyti druska ir pipirais, sudėti į keptuvę. Pakepinti apie 5-7 minutes arba kol mėsa bus apkepusi. Išimti iš keptuvės.

Sumažinti ugnį ir supilti padažą, sudėti parmezaną ir išmaišyti. Pakaitinti apie 1-2 minutes arba kol padažas patirštės. Sudėti makaronus, išmaišyti. Sudėti keptą kalakutieną, prieš patiekiant pabarstyti petražolėmis.


Although I am not a very big fan of pasta, but recently I found many recipes that were too good not to try. But what I actually like about pasta dishes is that they are filling  and can be prepared quickly.


Servings: 4

Products:

2 tbsp oil
0.5 kg turkey fillet (I used chicken), thinly sliced
0.5 tsp salt
Pinch of pepper
0.5 kg Linguine pasta (I used spaghetti)
2 tsp lemon zest, grated
0.5 cup lemon juice
0.5 cup cream
225 gr. ricotta
0.3 cup Parmesan cheese, grated
Salt and pepper to taste
Parsley

Method:

Cook pasta according to the instructions. Drain and reserve about 0.5 cup the liquid.

Add reserved liquid, lemon juice and zest, cream and ricotta in a blender. Process until smooth.
In a large skillet on the medium heat heat the oil. Sprinkle turkey slices with salt and pepper, add to the skillet. Fry for 5-7 minutes or until the meat is done. Remove from the skillet.

Reduce the heat and add the sauce, add parmesan and mix everything. Simmer for about 1-2 minutes or until sauce thickens. Add pasta and mix to coat. Add fried turkey, sprinkle with parsley before serving.

10 komentarų:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...