2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Vištiena su Burbono Padažu/ Bourbon Chicken

Pagal/ Source WillCookForSmiles

Burbono neturiu, bet šiam patiekalui puikiai tinka bet koks viskis. O išbandyti šį vištienos patiekalą tikrai verta. Padažas toks skanus, kad aš jo gaminu šiek tiek daugiau. Taip..vištiena su burbono padažu tokia lengvai pagaminama ir skani, kad gaminau jau kelis kartus. 


Produktai:

1 kg vištienos blauzdelių file, pjaustytos nedideliais gabaliukais
2 v.š. aliejaus

Padažui:

3 skiltelės česnako, smulkinto
1 a.š. imbiero pastos
0,5 a.š. raudonųjų pipirų
0,5 stiklinės obuolių sulčių
0,25 stiklinės rudojo cukraus
4 v.š. kečupo
4 v.š. burbono
1 stiklinė vandens
0,5 stiklinės sojų padažo
1 v.š. krakmolo

Gaminimo procesas:

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Apkepti vištieną iš visų pusių kol bus beveik iškepusi.
Sumaišyti gerai visus padažui skirtus produktus.

Kai vištiena bus beveik iškepusi supilti padažą ir gerai išmaišyti. Pamaišant viską virti apie 10-15 minučių. Patiekti su ryžiais.


I don't have bourbon, but this dish tastes great with any kind of whiskey. And it is definitely worth to try this chicken dish. The sauce is so delicious that I cook a little bit more of it. Yes.. bourbon chicken is so delicious and easy to make, that I have made it already couple of times.


Products:

1 kg chicken drumstick fillets, cut into small pieces
2 tbsp oil

For the sauce:

3 cloves of garlic, minced
1 tsp ginger paste
0.5 tsp red pepper flakes
0.5 cup apple juice
0.25 cup brown sugar
4 tbsp ketchup
4 tbsp bourbon
1 cup water
0.5 cups soy sauce
1 tbsp cornstarch

Method:

In a large frying pan heat the oil on medium heat. Fry chicken on all sides until it's almost done.
Mix well all the ingredients for the sauce.

When the chicken is almost done, add the sauce and mix well. Cook, stirring often for about 10-15 minutes. Serve with rice.

12 komentarų:

  1. Dear Medeja, This chicken dish looks wonderful. I love the flavors. xo Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bourbon is not something I ever drink, but it does give a magnificent depth of flavor to foods. Your chicken looks wonderful!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Think I'll try with whiskey too.... thanks for sharing!

    AtsakytiPanaikinti
  4. My husband loves bourbon chicken. Yours looks so flavorful and delicious!

    AtsakytiPanaikinti
  5. I have the bourbon and have to try this! It sounds and looks great! Thanks for the recipe!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Simply damn delicious bourbon chicken!!!
    Dedy@Dentist Chef

    AtsakytiPanaikinti
  7. Medeja, this Bourbon Chicken looks and sound terrific. I have some bourbon I use for dessert baking, but I'd like to try it for savory. Thanks for sharing the recipe!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...