Kavos blynai su Kavos Sirupu/ Cappuccino Pancakes with Mocha Syrup

Pagal/ Source PastryAffair

Kartais man atrodo, kad tuoj neberasiu naujų blynų receptų. Bet pasirodo, kad blynų su kava dar nebuvau kepusi. Patys blynai manęs tikriausiai labai nenustebino, bet kavos sirupas labai skanus. Manau jis tikrų su daug kuo, pvz ledais.


Produktai Blynams:

1,5 stiklinės miltų
1 v.š. kepimo miltelių (dėjau mažiau)
1,5 v.š. tirpios kavos (arba labai smulkiai sutrintų kavos granulių)
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 kiaušinis
1 stiklinė miltų
2 v.š. tirpinto sviesto

Produktai Sirupui:

0,5 stiklinės stiprios virtos kavos (arba 1,5 a.š. kavos granulių ištirpintų 0,5 stiklinės vandens)
0,25 stiklinės kakavos miltelių
0,25 stiklinės cukraus
0,25 a.š. druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, kavą, cukrų ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir sudėti kiaušinį, pieną ir tirpintą sviestą. Sumaišyti kol susimaišys, nepermaišyti.

Į įkaitintą keptuvę pilti kiekvieman blynui po 0,25 stiklinės tešlos ir kepti kol bus šviesiai rudos spalvos, tuomet apversti ir apkepti kitą pusę. Patiekti su grietinėle, kavos suripu, uogomis.

Kavos sirupui nedideliame puode sumaišyti kavą, kakavos miltelius, cukrų ir druską, užvirti and vidutinės ugnies. Maišant pavirti kol sirupas pradės tirštėti, apie 5 minutes. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti vanilės ekstraktą.


Sometimes it seems to me that soon I will not be able to find new pancake recipes that I have not tried. It appeared that  I had not made cappuccino pancakes with coffee before. The pancakes itself probably did not surprise me that much, but mocha syrup was very delicious. I think it would taste good with many things for example ice cream.


Products
For the Pancakes:

1.5 cups flour
1 tbsp baking powder (I used less)
1.5 tbsp instant coffee (or very finely ground coffee)
2 tbsp sugar
0.5 tsp salt
1 egg
1 cup flour
2 tbsp melted butter

For the Coffee Syrup:

0.5 cup strong coffee (or 1.5 tsp coffee granules dissolved in 0.5 cup of water)
0.25 cup cocoa powder
0.25 cup sugar
0.25 tsp salt
1 tsp vanilla extract

Method:

In a large bowl, mix flour, baking powder, coffee, sugar and salt. Make a hole in the middle and add the egg, milk and melted butter. Mix until incorporated do not overmix.

In a heated pan pour pancake batter about 0.25 cup for each pancake and fry until bottom side is light brown, then turn over and fry the other side. Serve with cream, coffee syrup, berries.

For the coffee syrup in a small pan, combine the coffee, cocoa powder, sugar and salt, and simmer on medium heat. Simmer stirring until the syrup starts to thicken, about 5 minutes. Remove from heat and mix in the vanilla extract.

Komentarai

  1. Dear Medeja, This looks like a delicious breakfast, lunch or dinner. I would enjoy these pancakes anytime of day. xo Catherine

    AtsakytiPanaikinti
  2. I like deserts with coffee flavour; great for summer (with a ball of icecream)!

    AtsakytiPanaikinti
  3. A perfect breakfast to kick start the day!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Medeja, your pancakes sound great! I've never had cappuccino pancakes and want to try the recipe. Filled with flavor, for sure!

    AtsakytiPanaikinti
  5. It's so much fun trying new pancake recipes! These look really amazing! Love the flavor of coffee!

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą